Noul Aston Martin DBX a sosit în România

Autor: Promotor 19 dec. 2019 Știri auto

Noul Aston Martin DBX a sosit în România, iar clienții români îl pot comanda cu un preț de pornire de 165.000 de euro, fără TVA, o sumă care îl poziționează pe piață drept cel mai accesibil SUV de lux.

Intră în galerie

Primul SUV din istoria casei britanice a sosit în România, una dintre primele cinci țări care prezintă acest model clienților. Cine comandă mașina acum o primește în prima jumătate a anului viitor. Lamborghini Urus pleacă de la 206.018 de euro.

Mașina vine cu motorul V8 biturbo de 4.0 litri, de origine AMG, care pune în mișcare și modelele DB11 și Vantage. Sub capota lui DBX, unitatea dezvoltă 550 de cai putere și un cuplu de 700 Nm și vine cu funcție de dezactivare a cilindrilor pentru eficientizarea rulării. Aceste cifre îi asigură lui DBX o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde, iar viteza sa maximă este de 291 km/h.

Noul Aston Martin DBX a sosit în România (12)

Portbagajul său pune la dispoziția ocupanților 632 de litri, spațiu maximizat de pragul îngut și de deschiderea largă a hayonului.

Dincolo de ușile fără ramă, o caracteristică tipică modelelor coupe, la bord, clienții pot primi ornamente din lemn, compozit sau metal rafinat, țesătură din 80% lână, un nou compozit de in, ca alternativă la fibra de carbon și designul exlusivist tipic modelelor brand-ului. Acoperișul panoramic se întinde pe toată suprafața plafonului, iar sistemul de iluminare ambientală prezintă 64 de culori.

DBX este echipat standard cu asistență pentru păstrarea benzii de circulație, cruise control adaptiv, asistență pentru unghiul mort, frânare automată de urgență cu funcție de detectare a pietonilor și recunoașterea indicatoarelor rutiere.

Douăsprezece pachete de accesorii pot fi comandate odată cu mașina sau ulterior.

Noul Aston Martin DBX vede lumina zilei la uzina St Athan din Țara Galilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin



Comentarii
Inchide