Aston Martin sărbătoreşte 100 de ani de „putere, frumuseţe, suflet”

Autor: Tudor Rus 17 ian. 2013 Știri auto

Ca şi alte mărci de succes, Aston Martin a apărut din pasiune pentru cursele de maşini, proiectul concretizându-se cu ajutorul fondatorilor Lionel Martin şi Robert Bamford. Maşinile produse ce aceştia aveau să facă furori la Marele Premiu al Franţei, stabilind recordurile mondiale de viteză ale vremii.

De-a lungul istoriei sale, marca a fost tulburată de preluări şi vânzări de acţiuni, în unele momente experimentând o lipsă acută de fonduri necesare continuării activităţii. Însă parcursul tumultos prin istoria auto nu a reprezentat o piedică pentru Aston Martin şi marca devine populară printre membrii Casei Regale Britanice, propulsată apoi puternic şi de apariţiile carismatice ale lui DB5 – şi mai târziu DBS şi Vanquish în filmele cu James Bond.

Aşadar, au servit monarhia britanică, au câştigat competiţii de raliuri, au fost folosite pentru cascadorii şi au fost echipate cu rachete, mitraliere şi diverse gadget-uri necesare salvării lumii. Totul pe durata unui centenar împlinit pe data de 15 ianuarie 2013, marcat de Aston Martin prin lansarea a câte 100 de unităţi din fiecare model al său, inclusiv V8 Vantage, DB9, Rapide şi Vanquish.

Toate modelele sunt ediţie limitată şi vin cu elemente ce marchează cei 100 de ani de activitate Aston Martin, printre care se numără şi pielea neagră de la interior şi decoraţiunile argintii de la exterior.

O deosebită atenţie le este acordată şi cumpărătorilor, care la achiziţionarea unui model aniversar Aston Martin primesc un pachet de cadouri ce conţine două chei din sticlă, două din piele pentru chei, butoni de argint cu sigla constructorului. un stilou Rollerball tot din argint şi un set de căşti Bang and Olufsen.

Şi noi v-am pregătit ceva, şi anume o galerie FOTO în care puteţi admira modelele Aston Martin. Iar ca bonus, aveţi la dispoziţie materialul VIDEO de mai jos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide