Aston Martin va concura la Le Mans cu hypercar-ul Valkyrie – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 oct. 2023 Știri auto

Aston Martin anunță că în 2025 va reveni în prestigioasă cursă de 25 de ore de la Le Mans. Constructorul britanic va concura cu cea hypercar-ul Valkyrie.

Aston Martin anunță că se va întoarce în cursa de 24 de ore de la Le Mans, începând cu 2025. Mașina cu care constructorul britanic va concura nu va fi alta decât hypercar-ul Valkyrie. Acest lucru devine realitate datorită s susținerii și parteneriatului cu campionii cursei de anduranță de la Heart of Racing.

Cel puțin un exemplar pregătit de curse Valkyrie va lua startul în clasa Hypercar a Campionatului Mondial de Anduranță FIA (WEC) și în Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar (IMSA), începând cu anul 2025. Aceasta înseamnă că prototipul Valkyrie va participa la trei dintre cele mai prestigioase evenimente din lumea sportului cu motor: Le Mans, Cursa de 24 h de la Daytona și în cea de 12 ore de la Sebring.

„Performanța reprezintă esența a tot ceea ce facem la Aston Martin, iar motorsportul este expresia supremă a acestei căutări neobosite a excelenței”, a afirmat Lawrence Stroll, Președintele Executiv al Aston Martin.

Aston Martin revine la Le Mans

„Am fost prezenți la Le Mans încă de la începuturi și, prin aceste eforturi glorioase, am reușit să câștigăm Le Mans în 1959 și am învins în clasa noastră de 19 ori în ultimii 95 de ani. Acum ne întoarcem la scena primelor triumfuri care urmăresc să scrie o nouă istorie cu un prototip de curse inspirat de cea mai rapidă mașină de serie pe care Aston Martin a construit-o vreodată”, a mai adăugat Lawrence Stroll.

Versiunea adaptată pentru cursele de anduranță a lui Valkyrie va folosi un șasiu realizat din fibră de carbon și o versiune special modificată a motorului. În mod obișnuit, Aston Martin Valkyrie folosește un motor V12, de 6.5 litri, construit de compania Cosworth și care dezvoltă aproximativ 1.000 CP. Acest propulsor va suferi modificări, pentru a îndeplini cerințele clasei Hypercar și pentru a rezista la stresul unei curse anduranță.

Spre deosebire de modelul destinat drumurilor publice, mașina de curse va renunța la sistemul hibrid cu baterii și va pune accentul pe exploatarea puterii motorului V12. Odată ce va obține omologarea, echipa Heart of Racing va conduce programele de curse Aston Martin atât în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță FIA (WEC), cât și în cel al IMSA.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide