Primul model Toyota GR Yaris din motorsportul românesc a obținut victoria la clasa Național 11 din Raliul Harghitei

Autor: Ionuț Vîlciu 08 mai 2023 Știri auto

Primul model Toyota GR Yaris din motorsportul românesc a debutat cu succes în etapa inaugurală a Campionatului Național De Raliuri 2023. Echipajul format din Cătălin Ienășel și Adrian Diaconescu și-a adjudecat victoria la clasa Național 11 și locul 16 în clasamentul general al raliului.

Echipajul care a condus mașina, format din pilotul Cătălin Ienășel și copilotul Adrian Diaconescu, a reușit să demonstreze capabilitățile dinamice ale modelului Toyota GR Yaris în condițiile dificile specifice Raliului Harghitei. La finalul celor 11 probe speciale și o probă Super Specială – toate însumând 119,04 km cronometrați (dintr-un total de puțin peste 500 km parcurși în total), mașină a câștigat 8 din cele 12 probe speciale ale raliului în clasa ei, performanța fiind încununată cu victoria la clasa „Național 11” și locul 16 în clasamentul general al raliului.

Prima Toyota GR Yaris din motorsportul românesc începe cu dreptul

„Suntem foarte mândri de performanța impresionantă a echipajului Cătălin Ienășel / Adrian Diaconescu si a mașinii Toyota GR Yaris la Raliul Harghitei powered by Toyota și, după cum am mai spus-o, suntem mândri să susținem prima echipa care a adus în motorsportul românesc acest model. Eforturile echipajului de a pregăti aceasta mașină pentru Campionatul Național de Raliuri sunt încununate de acest prim succes si nu putem decât să le ținem pumnii mai departe băieților, pentru a avea o curbă de acomodare cu mașina cat mai lina și cu rezultate cat mai bune”, a declarat Costin Vulpe, Site Manager Toyota București Nord si Lexus București Nord.

„Pentru noi, debutul mașinii Toyota GR Yaris în prima etapă din Campionatul Național de Raliuri a venit cu multe provocări, dar și cu multe lecții, lucru care ne bucură enorm. Atât mașina, cât și noi ca echipaj, suntem în continuă acomodare și învățare, dar suntem bucuroși ca am reușit sa obținem în același timp un rezultat notabil”, a declarat Cătălin Ienășel, pilotul mașinii.

În continuarea sezonului 2023, calendarul competițional al mașinii mai include 3 prezențe în Campionatul Național de Raliuri (la clasa Național 11) și 2 prezențe în Campionatul Național de Viteză în Coastă Masters:

  • 27-28 Mai – Raliul Argeșului
  • 24-25 Iunie – Raliul Maramureșului
  • 2-3 Septembrie – Viteză în Coastă Masters – Cheile Grădiștei
  • 29-20 Septembrie – Raliul Clujului
  • 14-15 Octombrie – Viteză în Coastă Masters – Poiana Brașov
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide