Aston Martin va sărbători cei 110 ani de activitate cu un model în ediție limitată

Autor: Andreea Ditcov 15 ian. 2023 Știri auto

Pe 15 ianuarie 1913, Lionel Martin și Robert Bamford și-au unit forțele pentru a construi ceea ce urma să devină primul Aston Martin.

Pentru a marca 110 ani de activitate, cei din Gaydon plănuiesc să sărbătorească pe tot parcursul anului. Startul anului aniversar îl va da hypercarul Valkyrie, imortalizat lângă Razor Blade din 1923, una dintre cele mai vechi mașini de curse ale mărcii. 2023 este prezentat ca fiind un „an monumental”, cu mașini interesante care vor veni în următoarele 12 luni, scrie Motor1.com.

Un nou model va fi lansat anul acesta

Un „model Aston Martin nou, limitat, exclusivist” va fi dezvăluit în cursul acestui an. Marca britanică nu intră în detalii despre noul vehicul, așa că nu este clar dacă modelul ediție limitată se bazează pe Valkyrie sau pe alt prototip al mărcii. Ar putea fi un vehicul complet diferit, deoarece se știe că Aston Martin are o afinitate pentru mașinile cu volum redus, cum ar fi Vulcan, precum și modelul Victor.

În 2023, vom vedea, de asemenea, primul model din următoarea generație de mașini sport, promițând să „îmbunătățească și mai mult atenția Aston Martin pe segmentul de ultra-lux, performanță și intensitatea condusului”. Încă o dată, identitatea modelului nu este dezvăluită și cu siguranță nu este vorba despre DBS 770 Ultimate care va debuta pe 18 ianuarie, deoarece acel model face parte din vechea gardă. Cel mai probabil, compania se referă probabil la Valhalla.

Valhala va fi produsă doar în 999 de exemplare

Previzualizat inițial în martie 2019 alături de conceptul AM-RB 003, Valhalla avea inițial un motor V6 twin-turbo de 3,0 litri. Cu toate acestea, versiunea de producție ulterioară va folosi un V8 twin-turbo de 4,0 litri. Va fi un model hibrid plug-in cu o putere combinată de peste 1.000 de cai putere, excelentă pentru drumurile fără limită de viteză. Valhalla ajunge de la 0 la 100 km/h în 2,5 secunde și are o viteză maximă de 350 km/h.

Aston Martin intenționează să producă doar 999 de exemplare de Valhalla, construite pe o structură din fibră de carbon pentru a menține greutatea la mai puțin de 1.550 de kilograme. Motorul termic va livra mai mult de 800 CP singur, completat de motorul electric de peste 200 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Astonmartin.com


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide