Atac la Tesla! Volkswagen vrea să devină cel mai mare producător de mașini electrice

Autor: Elena Luchian 15 iul. 2021 Știri auto

Volkswagen lansează un atac la adresa companiei Tesla. Vrea să fie cel mai mare producător de mașini electrice din lume până în anul 2025.

GALERIE FOTO

Volkswagen a prezentat strategia pentru următorul deceniu în cadrul unui eveniment susținut în format digital. Nemții au ca obiectiv clasarea pe primul loc în topul celor mai mari producători de mașini electrice din lume. Acea poziție este ocupată, în prezent, de Tesla.

Este planul expus de CEO-ul Herbert Diess, omul care tocmai și-a prelungit contractul cu Volkswagen pentru o perioadă de 2 ani. Diess este în funcție din aprilie 2018.

“Ne-am stabilit un obiectiv strategic de a deveni lider mondial pe piața mașinilor electrice. Și suntem pe drumul cel bun”, a anunțat șeful companiei.

Anul trecut, modelele cu emisii zero cu logo-ul constructorului german au avut o cotă de numai 3% din vânzările totale. Nemții vor ca, până în 2030, jumătate dintre mașinile comercializate de ei să fie electrice. Până în 2030, acestea vor deține majoritatea în vânzările globale. Acest plan contravine reglementărilor propuse de miercuri, 14 iulie, de către Comisia Europeană. Potrivit planului “Fit for 55”, constructorii auto nu vor mai avea voie să vândă mașini cu motoare pe combustie după 2035.

Volkswagen va construi fabrici de baterii pentru mașini electrice

Pentru a-și atinge obiectivul, Volkswagen intenționează să construiască nu mai puțin de șase uzine pentru producția bateriilor, pe teritoriul Europei, până în 2030. Partener în acest demers îi va fi compania chineză Gotion High-Tech. Primul centru de producție va fi la Salzgitter, în Germania. Al doilea ar putea fi construit în Spania.

Compania accelerează și dezvoltarea infrastructurii pentru încărcarea mașinilor electrice în Europa, Asia și pe continentul nord-american. 18.000 de puncte de încărcare rapidă își vor face apariția pe “Bătrânul continent”.

Deși mari rivali pe piața mașinilor electrice, Volkswagen și Tesla sunt conduse de oameni care se înțeleg foarte bine. În toamna anului trecut, Herbert Diess l-a invitat pe Wolfsburg pe CEO-ul constructorului american, Elon Musk.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide