Volkswagen a luat decizia. Ce se întâmplă cu șeful companiei, Herbert Diess?

Autor: Elena Luchian 12 iul. 2021 Știri auto

Volkswagen a luat decizia în privința CEO-ului. Ce se întâmplă cu șeful companiei, Herbert Diess? E în funcție de trei ani.

GALERIE FOTO

Nu este prima dată când Herbert Diess primește propunerea de extindere a contractului din partea companiei. Alte două tentative au fost sortite eșecului. Cea de-a treia a fost însă, încununată de success. Astfel, Diess va rămâne la șefia Consiliului de Administrație al Volkswagen până în octombrie 2025. Diess va avea atunci 67 de ani.

Astfel, Strategia 2030 va fi misiunea complicată pe care Diess va trebui să o ducă la bun sfârșit. Aceasta vizează dezvoltarea electromobilității, dar și a tehnologiei de rulare autonomă.

Noul mandat va fi cu atât mai dificil cu cât Volkswagen intenționează să se transforme dintr-o companie auto într-una care activează în domeniul tehnologiei. În acest sens, șefii trebuie să pună la cale instruirea forței de muncă și să realizeze tranziția tehnologică.

Unul dintre motivele pentru care Herbert Diess rămâne la Volkswagen

Reuters notează că prelungirea contractului lui Herbert Diess nu ar fi fost posibilă fără plecarea, de la șefia sindicatului angajaților, a lui Bernd Osterloh. După 16 ani în funcție, acesta era supranumit “Cel mai puternic om de la Volkswagen” și era, fără dubii, cel mai de temut oponent al lui Diess. Mai mult, o mare parte a investitorilor credea că el este, de fapt, CEO-ul și se întreba de ce acesta nu vorbește niciun pic de engleză, scrie Economist. Biroul său de presă număra mai mulți angajați decât cel al lui adevăratului CEO.

Osterloh a demisionat însă, în luna aprilie a acestui an pentru a se alătura echipei Traton, funcția sa a fost preluată de către Daniela Cavallo.

Herbert Diess a devenit CEO al companiei Volkswagen în aprilie 2018. El este cel care a coordonat strategia de reducere a costurilor, de creștere a profitului și de dezvoltarea tehnologiei bateriilor în cadrul unei structuri serios afectate de Dieselgate. Mai mult, el a știut să-și apropie un rival de temut. În toamna anului trecut, s-a întâlnit în Germania cu șeful Tesla, Elon Musk.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide