Atenție! „Căruciorul”, a apărut o nouă metodă de a jefui șoferii

Autor: Radu Țuțulan 25 iul. 2023 Știri auto

Pe internet circulă un avertisment care vizează pe toți conducătorii auto – hoții folosesc o nouă metodă pentru a jefui șoferii, denumită ”căruciorul”.

De mai multe zile, o postare de pe pagina de socializare a Asociației Save Our Souls – SOS a devenit virală. Aceștia atrag atenția că o nouă metodă de a jefui șoferii este aplicată de hoți. Aceasta a fost numită ”metoda căruciorul”.

”Va avertizăm că există o nouă metodă de tâlhărie! Dacă vedeți un cărucior, scaun de mașină sau orice tip de situație ce implică produse care dă impresia că sunt ale unui bebeluș părăsit în mijlocul pustietății vă rog, nu ieșiți din vehicul. Anunțați autoritățile și aveți mare grijă!”, scrie în postarea asociației.

Cum funcționează metoda „căruciorul”

Practic, hoții lasă pe marginea drumului un cărucior. Iar dacă un șofer de bună-credință oprește să vadă dacă e vreun copil abandonat, aceștia îl pândesc și îl atacă imediat ce coboară din mașină.

”Această metodă constă în faptul că veți putea întâmpina drept momeală cărucioare sau orice altceva care să vă dea de gândit că ar putea fi abandonat un copilaș în zone mai pustii, iar persoanele care se opresc pentru a oferi ajutor se vor trezi cel mai probabil jefuiți. În apropierea acestor bunuri se ascund persoane cu intenții rele care sunt pregătiți în a vă ataca pentru a vă fura mașina, bunuri din mașină, bani, telefoanele etc. Când întâmpinați o situație de acest gen sunați imediat către poliția locală ( 112 ) pentru a se trimite o echipă în locul respectiv”, au mai precizat reprezentanții asociației într-un comentariu ulterior.

Așadar, recomandarea pentru cei care observă situații anormale, cum ar fi un cărucior sau un leagăn de copii lăsate aproape de marginea drumului, este să sune imediat la 112, numărul unic de urgență, pentru a informa Poliția unde au observat acest cărucior. Mai departe, autoritățile vor prelua apelul ca pe o urgență și în cel mai scurt timp vor trimite acolo un echipaj.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook: Asociatia Save Our Soul - SOS


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide