Atenție unde vă parcați mașinile! În mai multe zone din București se vor ridica mașini

Autor: Cristian Gubandru 18 mart. 2022 Știri auto

Începând din 18 martie și până pe 25 martie, Poliția Locală Sector 6 – Serviciul Circulație, alături de politiștii de la Brigada Rutieră, demarează o amplă acțiune în sectorul 6, pentru asigurarea siguranței pietonilor și fluenței traficului rutier din București.

Șoferii mașinilor staționate neregulamentar, pe trecerile de pietoni, stații STB, scuaruri, spații verzi sau aflate pe locurile de parcare pentru persoanele cu handicap, vor fi notificați să le mute. Altfel, vor fi ridicate.

În cazul dubelor găsite parcate pe domeniul public din București somația va fi făcută printr-un sticker de atenționare, aplicat pe parbriz.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Consiliul Local a adoptat în ședința din 24 februarie o prevedere prin care autovehiculele cu dimensiuni mai mari de 2,30 metri lățime și 5,15 metri lungime nu mai pot fi parcate în parcarile publice sau de reședință.

Acțiunea polițiștilor se va desfășura în mai multe zone din sector, precum:

– Bd. Iuliu Maniu (Piața Gorjului) – str. Apusului – Bd. Uverturii – str. Dezrobirii;
– Str. Drumul Taberei, intersecție cu str. Brașov (Tricodava) – str. Târgul Neamț.

Primarul Ciucu susține că aproape 5.000 de amenzi a dat Poliția Locală pentru șoferii care nu au respectat regulile și și-au parcat mașinile pe spațiul verde anul trecut. Ca o comparație, în 2020 și 2021 erau în jur de 1.000 de amenzi doar.

Primarul anunță toleranță zero pentru cei care nu respectă regulile. „V-am spus, toleranță zero pentru așa ceva! Nu stăm la discuții. Cifrele confirmă acest lucru. Sunt mulțumit de faptul că Poliția Locală a Sectorului 6, cel puțin pe anumite domenii, a început să își ia misiunea de a combate vandalismul în serios!”, a anunțat Ciucu pe Facebook.

Se vor construi locuri de parcare noi în Sectorul 6

Totodată, Ciprian Ciucu anunță că primăria se va angaja să construiască cât mai multe locuri de parcare pentru locuitorii din Sectorul 6.

„Anul acesta ne vom concentra pe construcția de parcări (avem procedurile prealabile, proiectarea, avizarea deja parcurse anul trecut) și pe eliberarea trotuarelor arterelor principale de mașini!”, a mai anunțat primarul.

În toamna anului trecut, în perioada 17 octombrie-16 noiembrie polițiștii au dat amenzi de peste 394.000 de lei pentru șoferii care au parcat pe spațiul verde. În total au fost sancționați nu mai puțin de 366 de șoferi, iar amenda era cuprinsă între 1.000 și 1.500 de lei. Amenda a fost și mai mare pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone: între 1.500 și 2.500 de lei.

Sursa: Facebook Primaria Sectorului 6

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide