Atenție când vindeți piese sau mașini pe internet! Metoda prin care mii de persoane au fost păcălite

Autor: David Andrei 07 apr. 2021 Știri auto

O nouă metodă de înșelătorie a apărut pe platformele de vânzări. Cei care vând piese sau mașini au fost contactați de diverse persoane care le-au spus că sunt interesate de produs și că vor efectua plata pentru a-l achiziționa.

GALERIE FOTO

Metoda de înșelătorie este simplă. Persoanele, care rămân, de cele mai multe ori, neidentificate, trimit link-uri cu formulare.  Acestea le cer vânzătorilor vânzătorilor mai multe informații și le cer să accepte plata. În formulare, vânzătorii trebuie să completeze numele lor, numărul de card, data expirării, codul CPV, apoi să aprobe tranzacția. Mulți au fost neatenți sau grăbiți și nu și-au dat seama că nu este nevoie de toate acestea pentru a primi bani. În realitate, presupușii cumpărători le cereau toate aceste informații pentru a extrage bani din contul lor.

Nu trebuie să dați datele de card pentru a primi bani când vindeți pe internet

Poliția Română atrage atenția. “Știți cifrele de pe cardul bancar? Acestea nu se folosesc pentru a primi bani, ci invers!”, au scris reprezentanții instituției pe pagina de Facebook. Postarea este însoțită de zeci de comentarii ale unor persoane care au rămas fără bani în cont sau care au fost la un pas de a fi înșelate.

În momentul în care vânzătorii realizează că sunt victima unei înșelătorii și comunică acest lucru persoanei care le-a cerut datele de pe card, numerele lor de telefon sunt blocate. Astfel, hoții din online utilizează cartele prepaid și sunt aproape imposibil de găsit. Trebuie astfel să fiți extrem de vigilenți atunci când vindeți piese auto sau chiar mașini pe internet pentru a evita astfel de evenimente.

Platformele care se ocupă de vânzări, precum olx, de exemplu, nu au nicio legătură cu astfel de practici și nici nu pot lua măsuri împotriva lor pentru că procedurile se desfășoară independent, fără a utiliza mesageria site-ului pe care produsul este scos la vânzare. Cei înșelați sau care au oprit înșelătoria la timp pot face, în schimb, o plângere penală.

Știți cifrele de pe cardul bancar?
Acestea nu se folosesc pentru a primi bani, ci invers!

Nu orice se share-uiește! Aveți grijă!

#PolițiaRomână

Posted by Politia Romana on Tuesday, 6 April 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide