Cât costă pe internet o emblemă de Mercedes? Vânzătorii jură că vând piese originale

Autor: David Andrei 04 apr. 2021 Știri auto

Mercedes fără emblemă pe capotă. A ajuns o imagine comună, care îi întristează pe fanii brand-ului. Steaua în trei colțuri poate fi însă, înlocuită. Cât a ajuns să coste pe internet o emblemă de Mercedes?

GALERIE FOTO

O emblemă de Mercedes dispărută de pe capotă se vinde la fel de ușor ca o oglindă de BMW. Pentru a-i descuraja pe hoții de oglinzi, mulți dintre posesorii de autoturisme au recurs la inscripționarea acestora cu numărul de înmatriculare. Dar emblema în formă de stea de la Mercedes este imposibil de gravat vizibil pentru a nu le mai permite hoților comercializarea.

Site-urile de profil și grupurile de Facebook dedicate fanilor brand-ului sunt pline de anunțuri de vânzare de “stele”. Unele prezintă un aspect cromat, dar apar și alte culori. Cei care preferă o stea aurie, pot alege una din multitudinea de oferte.

Cea mai ieftină emblemă care își poate găsi locul pe capota unui Mercedes costă doar 40 de lei pe olx. Astfel de ornamente cromate pot fi achiziționate și cu 65 de lei. Mulți dintre vânzători scriu în anunț că este vorba despre piese originale.

Cea mai scumpă ajunge la 320 de lei. “Am cumpărat-o pentru mașina mea, dar am vândut mașina”, susține vânzătorul.

Mercedes renunță la vechea emblemă pe capotă

Anul trecut, Mercedes-Benz a anunțat că renunță la soluția poziționării emblemei în formă de stea poziționată tridimensional pe capotă și în gama Clasa E. Decizia fusese luată și în ceea ce privește sedanul Clasa C în 2017. Nici limuzina Clasa S nu a mai primit steaua în trei colțuri deasupra grilei.

Constructorul premium cu sediul la Stuttgart nu a oferit o explicație oficială. Surse neoficiale vorbesc însă, despre o soluție demodată, pe care clienții tineri nu o considerau atrăgătoare.

Rămâne în schimb, logo-ul de mari dimensiuni din centrul grilei. Aceasta integrează o serie de senzori, care asigură parțial funcțiile de rulare semi-autonomă.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide