Atlas e un monstru cu motor de Dacia. Ce poate să facă?

Autor: David Andrei 19 mart. 2021 Știri auto

Ucrainenii au construit un monstru cu motor de Dacia. Atlas este un off-roader gigant, care va intra în curând în producția de serie.

GALERIE FOTO

Ani de zile au lucrat ucrainenii la acest proiect bizar. Compania producătoare a dezvăluit oficial primele imagini cu ceea ce se numește Atlas. Spre deosebire de celebrul SHERP, cu look și caracteristici similare, Atlas nu are manivele, ci volan și roți viratoare. “Oricine poate conduce o mașină cu transmisie manuală poate conduce și acest vehicul fără probleme”, susține producătorul.

Atlas este cu un metru și jumătate mai lung decât SHERP, vehiculul construit în Rusia și în Ucraina.

Versatil și spațios, modelul poate fi configurat în funcție de necesități, pentru transport de marfă sau pentru activități recreative.

Ca și SHERP, Atlas vine cu un look atipic, de container. Liniile drepte, un pavilion generos și roți uriașe alcătuiesc imaginea bizară modelului capabil să plutească pe apă datorită aerului din anvelopele imense.

Atlas cu motor de Dacia – performanțe

Potrivit informațiilor oficiale, Atlas se poate deplasa pe apă cu o viteză de până la 7 km/h. Lucrurile se schimbă pe uscat, acolo unde viteza sa maximă este de 60 km/h.

Modelul este pus în mișcare – scrie piațaauto.md, de motorul care se regăsește și în gama Dacia Duster și care punea în mișcare, până la apariția noii generații, și modelele Logan, și Sandero. Potrivit Este vorba despre unitatea 1.5 dCi, nume de cod K9K, dezvoltată de Grupul Renault. Versiunea care propulsează off-roader-ul este cea cu 90 de cai putere și 220 Nm. Modelul este echipat cu sistem de tracțiune integrală, diferențiale blocabile, demultiplicatoare și reductoare, care fac în așa fel încât, cuplul transmis la roți să fie de până la 7.000 Nm.

Ucrainenii îi trec în cont un consum de 4 l/100 km. Off-roader-ul cântărește 2.200 de kilograme. Acesta poate transporta până la 12 persoane.

Atlas necesită o revizie după 200 de ore de funcționare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide