Au făcut o aroganță chiar sub nasul polițiștilor și au rămas fără 580.000 de euro

Autor: George Cristea 07 iun. 2021 Știri auto

Doi britanici au făcut o aroganță chiar sub nasul polițiștilor și au rămas fără 580.000 de euro. Aceasta este valoarea la care au estimat polițiștii cantitatea de droguri transportată de cei doi.

Intră în Galeria FOTO

Există câteva proverbe în folclorul popular care să descrie ceea ce au făcut cei doi traficanți de droguri. În loc să rămână discreți, aceștia au găsit de cuviință să încalce flagrant regulile de circulație chiar sub nasul polițiștilor. Cei doi bărbați, aflați într-un autovehicul BMW i8, s-au lansat într-o depășire lungă pe banda de urgență, întrucât traficul pe autostrada M6 din Marea Britanie se desfășura cu dificultate.

Ghinionul lor a fost ca în coloană să se afle, așteptând regulamentar, o mașină de poliție. Oricât ai fi de britanic, tresaltă ceva în tine când tu stai blocat în coloană iar un șmecher trece fluierând pe banda de urgență. Iar dacă mai ai și autoritatea de plăti această aroganță, sigur că nu-l lași nepedepsit pe nenorocit.

Polițiștii au pornit în urmărire, iar șoferul mașinii urmărite a dat impresia că va opri, dar apoi a accelerat. Ulterior, poliția a urmărit mașina traficanților prin mai multe zone, aceștia deplasându-se și cu 180 km/oră în încercarea de a scăpa de polițiști, relatează BBC.

Aroganță sub nasul polițiștilor: Cum au fost prinși traficanții?

Cei doi traficanți de droguri au fost prinși în cele din urmă, după ce unul din ei a coborât din mașină cu rucsacul plin cu droguri. Sprintul lui nu a fost prea convingător, acesta fiind prins de polițiști pe când încerca să se urce într-un taxi. Rucsacul, în care se găseau 5 kg de cocaină, a fost găsit într-un tufiș. La scurt timp, șoferul mașinii a oprit și s-a predat.

„Cei doi s-au considerat deasupra legii și prea importanți pentru a sta în trafic, însă din nefericire pentru ei au depășit neregulamentar una dintre mașinile noastre”, a declarat unul dintre polițiștii care i-au prins pe cei doi. Aceștia au mărturisit că dețineau cocaina cu intenția de a o distribui. Cei doi au fost condamnați la șapte, respectiv șase ani de închisoare.

Nu este un caz singular. Un român fără permis care transporta droguri a fost prins circulând pe contrasens pe o autostradă din Franța, mașina fiind furată. Un cocteil incendiar de infracțiuni, pe care românul îl preda fiului său de 14 ani, aflat pe scaunul din dreapta.

via: Digi24.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide