Au folosit un Audi Q7 pentru contrabanda cu țigări și au rămas fără el

Autor: George Cristea 29 dec. 2020 Știri auto

Nu toți contrabandiștii dau semne evidente de inteligență. Unii dintre ei, cum sunt cei care au folosit un Audi Q7 pentru contrabanda cu țigări, pot fi considerați mai discreți din acest punct de vedere. Drept dovadă, au și rămas fără mașina de lux după ce aceasta s-a împotmolit în noroi în timp ce era încărcată cu marfă de contrabandă.

Intră în Galeria FOTO

Nu știm dacă acești contrabandiști au confundat un Audi Q7 cu un Land Rover Defender sau dacă pur și simplu au vrut să-și impresioneze prietenii. Cert este că au reușit să se împotmolească în noroi în cel mai prost moment posibil: atunci când transportau o încărcătură semnificativă de țigări de contrabandă.

Polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Iași, S.T.P.F. Botoșani și S.P.F. Darabani  au fost observate mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-un autovehicul,  pe direcția localității Bajura, la malul râului Prut, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Au folosit un Audi Q7 pentru contrabanda cu țigări: Ce a fost în mintea lor?

La vederea polițiștilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condițiile meteo și de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât și coletele și s-au îndreptat către satul Bajura. Drept urmare, pentru reținerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 380.000 de țigarete (19.000 de pachete cu țigări), în valoare de 266.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor autoturismul utilizat în activitatea de contrabandă, în valoare de aproximativ 30.000 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Nu este cel mai nebunesc lucru pe care cineva îl poate face cu un Audi Q7, desigur. Cu ceva timp în urmă, un șofer teribilist a coborât pe scări cu un Audi Q7. Nici acesta nu a fost o dovadă de inteligență, pentru că a intrat astfel în atenția polițiștilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide