Au fost publicate primele imagini cu viitorul Renault 5 electric, înlocuitorul lui Zoe

Autor: Ionuț Vîlciu 01 dec. 2023 Știri auto

Renault a publicat primele imagini cu viitoarea sa mașină electrică. Iconicul model 5 va renaște sub forma unui automobil electric.

Renault a publicat primele imagini cu viitorul Renault 5 electric de serie. Dintre elementele de design se remarcă afișajul digital de pe capotă, care indică nivelul bateriei.

La începutul anului viitor vom face cunoștință cu noul Renault 5 electric. Până atunci, producătorul francez a publicat un set de fotografii ce ne dezvăluie anumite elemente de design pe care le vom vedea pe noul model electric al mărcii.

Noile fotografii prezintă câteva dintre detaliile pe care le vom vedea pe noul model de serie. Putem vedea farurile LED inspirate de Renault 5 Prototype, dar și stopurile care imită design-ul modelului original.

Elementul stilistic care ne-a atras cel mai tare atenția este, fără îndoială, este un ecran montat pe capota frontală. Acest display afișează nivelul de încărcare al bateriei.

Noul Renault 5 va oferi o autonomie de până la 400 km

Renault 5 electric va beneficia de un singur motor electric, montat pe puntea din față, care va dezvolta 136 CP. La momentul lansării, Renault 5 electric va fi disponibil cu două baterii de capacități diferite. Una dintre ele va măsura 40 kWh, iar cealaltă 52 de kWh. Bateria de 52 kWh va oferi mașinii o autonomie de până la 400 de kilometri.

Noul model va fi bazat pe platforma CMF-B EV și va împrumuta până la 70% din piese de la Clio și crossover-ul subcompact Captur, ambele modele fiind construite pe platforma CMF-B. Renault spune că utilizarea unei baze deja existente va ajuta la reducția costurilor de producție cu 30% în comparație cu Zoe. Astfel, vom avea și prețuri accesibile de achiziție. Se preconizează că noul Renault Clio va avea un preț de pornire de aproximativ 25.000 de euro.

Lansarea oficială a noului Renault 5 electric va avea loc anul viitor, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide