Au început livrările lui Mercedes-AMG One. Hypercar cu 1063 CP – FOTO

Autor: Marius Vișan 16 ian. 2023 Știri auto

Au trecut aproximativ cinci ani și jumătate de când Mercedes-AMG a prezentat conceptul Project One, dar abia în iunie 2022 a fost dezvăluită versiunea de serie. Iată că suntem la început de 2023 și au început și livrările mașinii cu motor de F1. Denumirea ei finală este: Mercedes-AMG ONE. Imagini cu aceasta au apărut pe pagina oficială a producătorului german.

Purtând plăcuțe de înmatriculare de Germania, pe care scrie „ON1”, hypercarul este în mare parte acoperit cu vopsea neagră, dar cu accente de verde Petronas și numeroase stele albe, în trei puncte, desenate în partea din spate. Observăm că vârful gurii de aerisire de pe acoperiș este finisat în roșu și că există inscripții albe proeminente „AMG” pe grilă.

Mercedes-AMG ONE o mașină de curse pentru șosea, și cel mai rapid vehicul de serie omologat pentru stradă (performațe demonstrate pe Nurburgring, Hockenheim și Red Bull Ring). Producția este limitată la doar 275 de exemplare.

Ion Țiriac ar putea fi unul dintre viitorii clienți ai lui Mercedes-AMG One

Proprietarul primului One este anonim, deocamdată, dar piloții de Formula 1 Lewis Hamilton, Nico Rosberg și David Coulthard sunt printre cei care și-au manifestat interesul de a cumpăra acest model. De altfel, The Sun a scris în septembrie 2017, când a fost dezvăluit Project One, că Lewis Hamilton se așteaptă să primească două mașini, dintre care una va fi dăruită tatălui său Anthony. De asemenea, se zvonește că și Ion Țiriac se numără printre cei 275 de clienți.

Producția a început în august 2022, iar mașinile sunt asamblate la uzina AMG din Coventry, Marea Britanie.

Grupul motopropulsor hibrid are un motor V6 turbo de 1,6 litri și patru motoare electrice. Motorul termic produce 566 de cai putere. Asistența hibridă crește puterea la totală de 782 kW (1063 CP). Viteza maximă este de 352 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - Mercedes-AMG


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide