Ion Țiriac, pe lista celor care au cumpărat un Mercedes-AMG ONE. Cât a plătit miliardarul

Autor: Cristian Agatie 07 sept. 2021 Știri auto

Ion Țiriac este unul dintre cei 275 de proprietari ai unui Mercedes-AMG ONE, primul hypercar produs de Mercedes. Se lucrează deja de patru ani la acest model care este din nou amânat.

Intră în Galeria FOTO

Mercedes lucrează de patru ani la dezvoltarea lui AMG ONE, primul hypercar al casei din Stuttgart. Cu peste 1.000 de cai-putere și tehnologie grefată de la monoposturile de Formula 1, hypercarul Mercedes s-a împotmolit în ultimul an la o problemă aparent banală: reglarea motopropulsorului pentru a se putea încadra în normele de poluare stricte de astăzi. Până va reuși acest lucru, Mercedes nu va putea omologa AMG ONE.

Versiunea finală ar fi trebuit să ajungă la standul Mercedes de la Salonul auto de la München și apoi la clienți în cursul acestui an. Din cauza problemei de omologare, vizitatorii de la IAA Mobility vor admira doar Mercedes-AMG GT 63 S E Performance din postura de cel mai puternic model de serie Mercedes din istorie – 843 CP. Iar cei care așteaptă livrarea unui AMG ONE sunt nevoiți să se mulțumească conducând copia virtuală a acestuia, în jocul Xbox Forza Horizon 5.

Ion Țiriac a cumpărat un Mercedes-AMG ONE. Cine sunt ceilalți cumpărători

Desigur, mulți dintre cei care au comandat un AMG ONE au și alte lucruri mai bune de făcut decât să joace Forza Horizon 5. Pe lista cumpărătorilor, pe care Mercedes a încercat să o țină sub cheie, se află nume celebre din afaceri, motorsport, dar și celebrități. Printre aceștia și miliardarul român Ion Țiriac pe care, într-adevăr, nu ni-l putem închipui abuzând controllerul Xbox pentru a îndulci așteptarea lui AMG ONE.

Alături de Ion Țiriac, printre cei care au plătit 2,75 milioane de euro pentru unul dintre cele 275 de exemplare ale AMG ONE se numără magnatul american al imobiliarelor Manny Koshbin. Dintre piloții de Formula 1 care au lăsat să se înțeleagă că vor avea un AMG ONE în garaj se numără Nico Rosberg și David Coulthard, care a și testat un prototip aflat în faza de testare. Lewis Hamilton, care a contribuit la dezvoltarea hypercarului, nu a confirmat că dorește să achiziționeze unul. În schimb, actorul Mark Whalberg a confirmat că așteaptă să conducă mașina.

Din nefericire pentru cei care așteptau salonul de la München pentru a admira versiunea finală a lui Mercedes-AMG ONE, lansarea acestuia a fost amânată până în primăvara anului viitor. Cu siguranță, în momentul în care hypercarul Mercedes va fi disponibil, acesta va intra în clubul select de la Tiriac Collection și-l vom putea admira chiar aici, în România.

sursa: Autobild

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide