Au început lucrările la autostrada de centură a Bucureștiului A0

Autor: George Cristea 18 aug. 2020 Știri auto

Marți, 18 august, au început lucrările la autostrada de centură a Bucureștiului A0, pe lotul al doilea al Centurii de Sud, între Vidra și Bragadiru (16,3 km). Acesta este primul tronson al viitoarei șosele de mare viteză din jurul Capitalei care intră efectiv în construcție.

Intră în Galeria FOTO

Astăzi încep efectiv lucrările la primul tronson prin înmânarea ordinului de începere pentru tronsonul 1 din Lotul 2 al Autostrăzii de Sud a Bucureştiului”, a declarat Lucian Bode, prezent la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură Bucureşti (A0), Lotul 2, Vidra-Bragadiru, alături de premierul Ludovic Orban.

Loturile 1 și 2 din Autostrada de Centura București Sud au fost câștigate de către constructorul turc Alsim Alarko. Lotul 3 din A0 Sud a fost câștigat de către grecii de la Aktor. Întrebat de stadiul în care se află în prezent proiectul autostrăzii de centură a Bucureștiului (A0), ministrul Bode a prezentat succint situația.

Autostrada de Centură a Bucureștiului. Cum se prezintă situația la zi

Potrivit ministrului Transporturilor Lucian Bode, „Centura de Sud se prezintă în felul următor:

  • Lotul 1: 16,9 km până la sfârșitul lunii septembrie vom primi proiectul tehnic, estimăm că pe 5 octombrie vom da ordinul de începere.
  • Lotul 2: 16,3 km. Proiectul tehnic este finalizat, avem HG pentru expropieri iar astăzi încep efectiv lucrările.
  • Lotul 3: cu cei 17,9 km – aici termenul de depunere a proiectului tehnic a expirat motiv pentru care antreprenorul a fost penalizat. Sper să își revină și să intre în ritm normal.

Centura de Nord:

  • lotul 1: 17,5 km – a fost comunicat rezultatul procedurii, a fost contestat, toate 4 contestațiile au fost respinse și aici transmit un mesaj pentru contestatarii de serviciu. Odată ce au fost respinse contestațiile nu mi-aș dori ca acest lot să fie blocat de contestații în instanță.
  • Lotul 2: 19 km suntem în etapa finala de evaluare a proiectelor
  • Lotul 3: deși am desemnat câștigătorul au fost înregistrate 7 contestații aflate în procedură la CNCD.
  • Lotul 4: Astăzi am semnat contractul de proiectare și execuție pentru cei 4 km din autostrada de nord. Este un tronson care va fi realizat în 30 de luni. Sfârșitul anului 2022 sunt convins că ne va găsi cu acest tronson finalizat”, a precizat Lucian Bode.

De asemenea, ministrul Transporturilor a enumerat și câteva proiecte de infrastructură deblocate de Guvern în București.

„Am reușit să reluăm lucrările de la pasajul Domnești, am emis autorizația de construire la pasajul Oltenița. Am emis autorizația de construire pentru pasajul de Berceni. Am emis autorizația de construire pentru pasajul de la Mogoșoaia unde deja e executat un stadiu fizic de la 15%”, a mai declarat ministrul.

Într-o postare pe Facebook, cei de la Asociația Pro Infrastructură au ținut să-l contrazică pe ministrul Transporturilor, cel puțin în privința pasajului de la Mogoșoaia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide