Au început lucrările la drumul expres Brăila – Galați. Care este termenul de finalizare a lucrărilor

Autor: Cristian Agatie 12 oct. 2021 Știri auto

Au început lucrările la drumul expres Brăila – Galați, pentru care contractul s-a semnat în luna aprilie cu constructorul român UMB.

Intră în Galeria FOTO

Anunțul privind deschiderea șantierului a fost făcut de fostul ministru al Transporturilor pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui Cătălin Drulă, în mandatul căruia a fost semnat contractul, este vorba de lucrările pregătitoare pentru realizarea șoselei de mare viteză care are o lungime de numai 11 kilometri. Valoarea contractului se ridică la peste 371 de milioane de lei, iar termenul de finalizare este de doi ani.

„Zilele trecute au început lucrările la drumul expres ce leagă Brăila de Galați. Deocamdată se decopertează stratul vegetal, iar în următoarele zile se va continua cu stabilizarea terenului și cu fundațiile forate ale viitorului pod de 1,8 km peste Siret și complexul feroviar din zona Galați. Proiectul pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre, are 11 km, 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj, fiind prevăzute 2 benzi pe fiecare sens de circulație. Finalul traseului este la intersecția cu DN2B în zona Movileni”, a precizat Drulă pe pagina sa de Facebook.

Au început lucrările la drumul expres Brăila – Galați. Face legătura cu podul suspendat de la Brăila

Același constructor ar trebui să înceapă lucrările „în câteva săptămâni” şi pentru Centura Galaţi, fiind nevoie să fie identificată o soluţie pentru legătura între Drumul Expres Brăila – Galaţi şi Centura Galaţi. Potrivit lui Cătălin Drulă, viitorul drum expres Brăila – Galați va oferi o alternativă rapidă și sigură la actualul DN 22B de pe digul Dunării.

„Dacă cei responsabili își fac treaba în timp util cu emiterea tuturor avizelor, autorizațiilor, scoaterea pădurii de pe traseu din fondul forestier, ar trebui să circulăm pe acest drum expres în anul 2023”, mai spune fostul ministru al Transporturilor.

Garanţia oferită de constructor este de 120 de luni, faţă de minimum 60 de luni din caietul de sarcini. Pe lângă asigurarea unei variante pentru DN 22 B (digul Brăila – Galaţi), Drumul Expres Brăila – Galaţi va asigura și legătura cu Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide