Au traversat un râu înghețat cu Dacia Duster. Aventura românilor în Siberia continuă

Autor: Elena Luchian acum 1 an Știri

Românii care au plecat spre polul frigului au mai trecut cu bine o încercare grea în Siberia. Au traversat cu Dacia Duster un râu înghețat.

GALERIE FOTO

Pe o distanță de 17 kilometri, cu pulsul ridicat, Kinga și Atilla Bertici, la bordul mașinii lor, o Dacia Duster echipată pentru expediție, au mers pe gheața râului Lena. Cei doi și-au spus apoi povestea, cum le este obiceiul, într-un nou vlog, pe contul lor de YouTube, Hello Siberia Expedition.

De anul viitor, autoritățile locale vor demara construcția unui pod. Vladimir Putin a anunțat deja o investiție care se va ridica la 1,3 miliarde de dolari. Până atunci însă, singura modalitate de a ajunge pe malul celălalt, în orașul Yakutsk, este traversarea râului.

Dacia Duster a trecut cu bine încercările la care a fost supusă, dar aventura în Siberia continuă cu cea mai dificilă etapă. Atilla și Kinga vor intra într-o zonă în care nu există semnal la telefon și nici conexiune la internet. 1.000 de kilometri au de parcurs în acea zonă.

Pentru această parte a aventurii, românii vor lua cu ei 180 de litri de motorină, pentru a alimenta motorul 1.5 dCi al Duster-ului, dar și sistemul auxiliar de încălzire Webasto, care i-a costat 3.000 de euro.

Urmează temperaturi tot mai scăzute, pe măsură ce sătmărenii se îndreaptă spre localitatea cunoscută drept “Polul Frigului”. Dacă totul merge conform planurilor celor doi, aceștia vor ajunge mâine la Oymyakon, acolo unde s-a înregistrat recordul de temperatură pentru o așezare locuită: -71,2 Celsius.

În luna ianuarie, la Oymyakon, temperatura medie este de -47 de grade. O data la câțiva ani, un val de aer cald le aduce localnicilor maxime de -25 de grade.

Atilla și Kinga Bertici au pornit din Satu Mare către Siberia pe 12 decembrie. Cel mai greu moment pentru ei a fost imediat după Crăciun, când au rămas fără bani și fără acte. Au depășit momentul cu ajutorul prietenilor care le-au trimis bani pentru a-și continua expediția.


Sursa foto: Facebook / Hello Siberia Expedition


Comentarii
Inchide