Audi A4 s-ar putea transforma în A5 odată cu noua generație

Autor: Adrian Somai 10 mart. 2023 Știri auto

Audi A4 urmează să primească o nouă generație în acest an, însă aceasta pare să nu fie singura surpriză pe care ne-o pregătește constructorul german. Potrivit unor informații apărute recent în publicația Auto Express, Audi A4 s-ar putea transforma cu această ocazie în Audi A5, actualul model cu acest nume urmând să fie înlocuit complet astfel.

Aflat deja de ceva ani buni pe piață, Audi A4 se pregătește de primirea unei noi generații de modele. Lăsând însă la o parte modificările de design și îmbunătățirile tehnice pe care ni le pregătesc cei de la Audi, A4 ar urma să beneficieze și de o rebranduire completă. Astfel, odată cu noua generație, A4 s-ar transforma în A5. Constructorul german va continua să ofere noul model de generație nouă atât în varianta sedan, cât și în varianta Avant.

Foarte multe informații despre noua generație de modele nu există încă până acum, nici măcar fotografii oficiale nefiind încă prezentate până la această oră. Ținând însă cont de cele câteva imagini spion care au putut fi văzute, Audi ar fi apelat la un design ușor revizuit pentru noul A4, cu o grilă frontală mai îngustă și cu niște blocuri optice ceva mai agresive.

Audi nu exclude o versiune pur electrică pentru viitorul A5

Din punct de vedere tehnic, noul model de generație nouă va fi echipat cu versiuni actualizate ale motoarelor pe benzină și diesel pe care le cunoaștem. Astfel, unitatea turbo pe benzină EA888 cu capacitate de 2.0 litri urmează să primească un turbocompresor nou și un sistem de injecție mai performant. Totodată, motorul va fi oferit acum și cu un sistem mild-hybrid de 48 de volți.

Nu va lipsi nici echiparea diesel pentru noua generație a actualului A4, bineînțeles! Cel mai probabil, vom vedea o unitate de 2.0 litri, capabila să livreze o putere de 204 cai, pe care o știm deja de la modelul Q5. Nu este exclusă însă nici o versiune pur electrică a viitorului A5.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide