Audi A8 de generație nouă: 100% electric și design inspirat de conceptul Grandsphere

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

Audi se pregătește intens pentru lansarea unei noi generații a modelului A8, cea de-a cincea la număr. Potrivit informațiilor publicate recent de Autocar, noua generație a lui A8 va fi oferită exclusiv alături de o unitate de motorizare electrică. Totodată, se pare că producătorul german lucrează și la capitolul estetic, noul A8 urmând să aibă un design inspirat mai mult sau mai puțin de conceptul Grandsphere.

Germanii de la Audi își pun mari speranțe în această nouă generație a lui A8, modelul de lux urmând să intre într-o competiție deloc ușoară cu modele precum Mercedes-Benz EQS sau BMW i7.  Spunem asta deoarece se pare că A8 de generație nouă va fi un model 100% electric.

Cea de-a cincea generație a lui Audi A8 ar urma să fie prezentată cel mai probabil în anul 2024. Totodată, zvonurile indică faptul că cei de la Audi vor boteza noul model A8 E-Tron. Noul Audi A8 va fi construit având la bază arhitectura PPE, dezvoltată împreună cu cei de la Porsche.

Grandsphere, piatră de temelie pentru noul A8

Mai departe, nemții nu neglijează deloc nici partea estetică, linille noului A8 urmând să fie inspirate din cele ale conceptului Grandsphere, prezentat în fața publicului în urmă cu mai puțin de doi ani. Mai mult, Marc Lichte, șeful de design din cadrul Audi, a declarat pe acest subiect că Grandsphere reprezintă, de fapt, “un fel de teaser pentru noua generație a modelului de lux”.

Informații despre zona tehnică nu avem până la acest moment, însă cel mai probabil vom avea parte de surprize interesante. Dacă este să ne readucem aminte, Grandsphere este echipat cu un sistem cu două motoare electrice, unul amplasat pe fiecare punte. În total, sistemul livrează o putere de 710 cai și un cuplu maxim de 960 Nm. În plus, Grandsphere ne-a fost prezentat cu o autonomie de până la 750 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autocar


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide