Audi grandsphere va inspira imaginea viitoarei limuzine Audi A8

Autor: Elena Luchian 03 sept. 2021 Știri auto

Audi prezintă grandsphere, conceptul care anticipează designul viitoarei limuzine Audi A8. Cu linii alungite și look futurist, gransphere vine cu emisii zero, peste 700 de cai putere și funcții de rulare autonomă nivelul 4.

GALERIE FOTO

Audi grandsphere este mai degrabă o experiență decât un automobil, așa cum le place celor de la Ingolstadt să spună. Nemții au proiectat viitorul într-un concept revoluționar.

Grandsphere identifică șoferul și pasagerii și deschide automat portierele, reglând scaunele și climatizarea.

La bord apare o configurație de 2+2. Volanul și pedalierul dispar atunci când șoferul selectează modul de rulare autonom. Cabina, construită ca un ecosistem digital, se transformă astfel într-un lounge. Scaunele pot fi înclinate până la 60 de grade.

Suprafața din lemn de sub parbriz este cea pe care sunt proiectate imaginile. Audi a ales să nu urmeze tendințele care aduc la bord ecrane tot mai mari. Sistemul MMI Touchless Response permit control haptic. Cei aflați la bord pot da comenzi și prin intermediul unui inel, al unor butoane sau prin gesturi. Bazat pe inteligență artificială, sistemul va deprinde rapid preferințele ocupanților.

Conceptul care anticipează viitorul Audi A8 măsoară 5,35 metri în lungime, 2 metri în lățime și 1,39 metri în înălțime. Audi îl descrie ca pe un monolit dinamic. Ampatamentul este mai lung decât cel al actualului A8, iar designul se apropie de cel al lui A5 Sportback.

Nu există un montant central, iar portierele se deschid în direcții opuse.

Mașina se deplasează pe jante de 23 de inci.

Conceptul care anticipează viitorul Audi A8 are peste 700 de cai putere

Construit pe platforma PPE a Grupului Volkswagen, ca și viitorul Audi Q6 e-tron și următoarea generație Porsche Macan, Grandsphere este pus în mișcare de două motoare electrice, câte unul amplasat pe fiecare punte, asigurând astfel tracțiune integrală. Cele două dezvoltă împreună 710 cai putere și un cuplu de 960 Nm.

O baterie cu o capacitate de 120 kWh se încarcă de la 5 la 80% în doar 25 de minute și permite o autonomie de până la 750 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide