Audi anunță că viitoare modele de performanță RS vor fi electrificate

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

Divizia de performanță a celor de la Audi se pregătește de tranziția către viitorul electric, trend care în ultimii ani este urmat de marea majoritate a numelor importante de pe scena auto globală. Germanii au de gând însă să meargă după o rețetă un pic diferită față de cea pe care o folosesc competitorii lor.

Este pentru prima dată când un oficial al mărcii de la Ingolstadt acceptă să vorbească deschis despre planurile constructorului german în această direcție. Astfel, aflăm acum în premieră că viitoarele modele de performanță RS produse de divizia Audi Sport vor primi propulsoare hibride. Mai exact, acestea vor păstra motoarele termice, la care vor adăuga un sistem hibrid convențional sau cu încărcare la priză.

Important de menționat însă, germanii nu au de gând să lanseze niciun model din gama RS echipat cu o unitate de motorizare cu patru cilindri. În aceste condiții, modelele RS vor păstra propulsoarele V6, V8 și cel cu cinci cilindri.

Viitoarele modele RS nu vor fi echipate cu motoare cu 4 cilindri

Este o strategie interesantă cea pe care o prezintă acum Audi Sport, știut fiind faptul că mulți producători apelează atunci când vine vorba de electrificare la ceea ce se numește downsizing în industria auto. Mai exact, își îndreaptă atenția către motoare mai mici, cu mai puțini cilindri, care oferă o eficiență ceva mai rîdicată.

Un astfel de exemplu ne-a fost oferit recent chiar de germanii de la Mercedes-AMG. Modelul AMG C63 E Performance ne-a fost prezentat cu un sistem hibrid plug-in format dintr-o unitate termică cu patru cilindri de 2.0 litri și un motor electric, renunțând practic la motorul V8 pe care îl avea până acum.

Constantin Dressler, șeful departamentului de marketing din cadrul Audi Sport, a susținut însă recent că producătorul german nu va respecta această rețetă, urmând ca viitoarele modele RS să nu primească motoare cu patru cilindri.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide