Viitoarea generație Audi RS6 Avant va primi propulsie hibridă cu încărcare la priză

Autor: Mihai Morcovescu 06 aug. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Audi au confirmat că noua generație RS6 Avant va primi un sistem de propulsie plug-in hybrid. Astfel, viitorul break de performanță va trece de la sistemul mild-hybrid de 48 de volți de pe actuala iterație.

Acesta este asociat cu un propulsor V8 twin-turbo de 4,0 litri care produce 591 CP și 800 Nm de cuplu. Noul RS6 Avant ar urma să-și facă debutul spre finalul anului 2025 sau cel mai târziu la începutul lui 2026.

Noua iterație Audi RS6 Avant va sosi în 2025 sau 2026

În acest an, Audi RS6 Avant aniversează două decenii de existență, fiind unul dintre cele mai puternice break-uri de performanță. Actuala generație va fi retrasă de pe piață spre mijlocul deceniului pentru a face loc unei noi generații.

Stephan Reil, fost șef al diviziei Audi Sport, a confirmat că viitorul RS6 Avant va primi o motorizare electrificată. Într-un interviu acordat publicației Wheels, citată de Motor1, actual șef al centrului de Cercetare și Dezvoltare a spus că, cel mai probabil, mașina va folosi un sistem de propulsie cu încărcare la priză (PHEV).

„Desigur, procesul de hibridizare este calea pe care trebuie să o urmăm. Pot să vă spun că pe următoarea generație RS6 Avant vom avea mai multă hibridizare. Este drumul firesc către mașinile complet electrice”, a declarat Reil.

Nu se cunosc detalii suplimentare, dar modul în care va evolua RS6 Avant va fi, probabil, cea mai mare transformare a modelului din istorie. Ceea ce se știe cu certitudine este faptul că viitoarea iterație va fi ultimul break de performanță al constructorului din Ingolstadt echipat cu motor cu ardere internă.

Noul Audi RS6 Avant ar urma să-ți facă apariția spre sfârșitul anului 2025 sau cel mai târziu la început de 2026. Varianta plug-in hybrid va fi urmată la sfârșitul deceniului de o versiune pur electrică.

Audi și-a propus să ofere 20 de noi modele electrificate până în 2025. De asemenea, nemții vor ca 60% până la 70% din totalul vânzărilor sale în 2025 să reprezinte modele echipate cu motoare termice.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide