Audi anunță introducerea unui nou limbaj de design pentru viitoarele modele din gamă

Autor: Adrian Somai 14 feb. 2023 Știri auto

Germanii de la Audi ne-au obișnuit în ultimii ani cu niște modele caracterizate de niște linii agresive de design, o înfățișare care s-a dovedit a nu fi pe gustul tuturor fanilor mărcii. De-a lungul timpului au apărut mai multe voci care au susținut că Audi ar trebui să adopte un design ceva mai elegant pentru modelele sale, cu linii mai cursive. Dorința celor care și-au dorit asta pare să se îndeplinească, marca germană anunțând un nou limbaj de desigm

Anunțul vine chiar din partea lui Marc Lichte, șeful de design din cadrul constructorului german, care a declarat recent că Audi se pregătește să introducă un nou limbaj de design. Astfel, viitoarele modele din gama celor de la Audi vor avea o înfățișare ceva mai prietenoasă în comparație cu modelele actuale. “Sincer, mie nu-mi place acest stil agresiv. Există atâtea oportunități. Tocmai de aceea, designerii nu se mai concentrează, în general, asupra acestui design agresiv”, a mai ținut să precizeze Marc Lichte.

Un design mai fluid și mai puțin agresiv

Potrivit unor declarații date celor de la Top Gear, Marc Lichte a spus că viitoarele modele de serie din gama Audi vor adopta un design “mai fluid, mai prietenos și mai puțin agresiv” în comparație cu modelele pe care le-am văzut în ultimii ani. Mai mult decât atât, avem deja un prim exemplu în acest sens, recent făcând cu toții cunoștință cu noul concept Activesphere.

Prezentat în urmă cu puțin timp, Activesphere este un concept cu un design ceva mai fluid față de cel pe care îl știm de la celelalte modele din gamă. Rămâne de văzut cât din actualul design văzut pe Activesphere va fi preluat de viitoarele modele realizate de cei de la Audi.

De asemenea, mai știm deja că viitoarele modele Audi A8 vor prelua limbajul de design pe care l-am văzut recent la mai multe concepte din seria Sphere. Mai mult, viitorul A8, care va fi adus pe piață în cursul anului viitor, va adopta o parte din designul pe care l-am văzut la conceptul Grandsphere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide