Volkswagen a prezentat oficial ID.3 facelift. Care sunt schimbările aduse modelului electric – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 mart. 2023 Știri auto

Volkswagen a prezentat facelift-ul electricului ID.3. Actualizarea aduce un exterior ușor redesenat și materiale noi la interior.

După aproximativ doi ani și jumătate de la lansarea inițială, Volkswagen dezvăluit actualizarea modelului electric ID.3. Pe lângă cel mai recent software, mașina electrică vine cu un exterior împrospătat și un design interior rafinat. Gama de culori a fost extinsă cu noi nuanțe, de asemenea.

La exterior, modelul complet electric se bucură de un aspect mai proaspăt. Deschiderile optimizate de răcire cu aer și suprafețele mari vopsite fac ca partea din față să pară mai agresivă, lucru la care contribuie și noua bară de protecție. Capota pare acum mai lungă, deoarece banda neagră de sub parbriz a fost îndepărtată, iar secțiunile încastrate în lateral extind suplimentar partea din față. Volkswagen a optimizat aerodinamica prin îmbunătățirea fluxului de aer în jurul roților din față. În partea din spate, mașina primește blocuri optice cu o nouă semnătură luminoasă. Și farurile au fost schimbate și beneficiază acum de faruri noi, care seamănă mai mult cu cele pe care le regăsim și pe modelul ID. Buzz.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Schimbări importante pentru interior

La interior, Volkswagen a ascultat feedback-ul clienților și a adus materiale mai bune, pentru a spori calitatea percepută. Compania folosește materialul din microfibră Artvelours Eco pentru ornamentele fețelor de uși și pentru husele scaunelor, o tapițerie care este compusă în proporție de 71% din material reciclat.

Volkswagen spune că Artvelours Eco are aceleași caracteristici în ceea ce privește aspectul, senzația și durabilitatea ca materialele convenționale noi. Echipamentul interior este, de asemenea, lipsit de orice material de provenință animală. Numeroase sugestii de la clienți au fost colectate și implementate ca îmbunătățiri pentru interiorul mașinii. Suprafețele moi, acoperite cu spumă, ar trebui să fie mai prietenoase la atingere față de cele întâlnite pe modelul precedent. Decorațiile interioare ale ușilor remodelate au și suprafețe mai moi și mai mari.

De asemenea, noul ID.3 vine cu cea mai recentă generație de software. Acest lucru îmbunătățește performanța sistemului și este capabil să primească actualizări over-the-air. Afișajul compact al șoferului cu o diagonală de 5,3 inch este acționat de pe volanul multifuncțional. Consola centrală găzduiește ecranul tactil standard de 12 inch al sistemului de infotainment. De asemenea, multe dorințe ale clienților au fost luate în considerare la proiectarea structurii meniului. Printre altele, aspectul a devenit mai clar, iar meniul de încărcare se află acum pe primul nivel al ecranului tactil.

Volkswagen ID.3 devine mai inteligent

Încărcarea mașinii devine mai ușoară datorită funcțiilor standard precum Plug & Charge. Cu ajutorul acesteia, vehiculul se autentifică și începe procesul de încărcare atunci când cablul este conectat la o stație de încărcare. În cazul călătoriilor mai lungi, Funcția de planificare a rutei pentru vehicule electrice calculează opririle de încărcare, astfel încât destinația să poată fi atinsă cât mai repede posibil. Acesta utilizează informațiile și prognozele actuale de trafic pe lângă nivelul de încărcare a bateriei. Opririle de încărcare sunt evaluate dinamic pe baza capacității stațiilor de încărcare individuale. Aceasta înseamnă că funcția de planificare a rutei poate sugera două operațiuni scurte de încărcare cu putere mare în loc de o singură oprire lungă de încărcare cu putere redusă. În plus, sistemul detectează stațiile de încărcare care sunt ocupate și nu le va prioritiza. Punctele de interes pot fi transferate în mașină folosind aplicația We Connect ID.

Noul Volkswagen ID.3 va fi construit și în uzina-mamă din Wolfsburg, începând cu toamna anului 2023.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide