Audi renunță la cel mai accesibil model din gama sa

Autor: Elena Luchian 20 iul. 2021 Știri auto

Aui renunță la cel mai accesibil model din gama sa. Care este, de fapt, motivul? În România, pornește de la 23.600 de euro.

GALERIE FOTO

Informațiile vehiculate încă de la începutul anului se confirmă. Audi A1 nu va mai primi o nouă generație. Este anunțul făcut de șeful companiei, Markus Duesmann. Astfel, actuala generație, lansată în urmă cu trei ani, rămâne ultima.

Audi lucrează la electrificarea întregii game. Dar Duesmann a spus, încă de acum șase luni, că electrificarea modelelor subcompacte nu este o soluție profitabilă.

“Multe vor depinde de ținta finală a standardului Euro 7. Știm că, în viitor, va fi tot mai greu să oferim motoare pe combustie pe mașinile din segmentele mici, deoarece costurile vor fi în creștere. În consecință, nu avem în plan un succesor pentru A1”, a declarat Duesmann pentru Automotive News Europe.

Construit pe platform MQB-A0, dezvoltată de Grupul Volkswagen pentru modelele mici, cel mai accesibil model Audi iese din scenă. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu celelalte modele din segmentul său pe care grupul auto le produce.

Cel mai accesibil model de la Audi – Ultima șansă

Astfel, cei care își doresc un Audi A1 au o ultimă șansă. În România, modelul lansat în 2018 pornește de la 23.600 de euro. Este suma trecută în dreptul versiunii A1 Sportback 25 TFSI cu motor pe benzină de 1.0 litru cu trei cilindri. Unitatea dezvoltă 95 de cai putere și este cuplată la o transmisie manuală cu cinci rapoarte.

Singura vopsea exterioară care intră în preț este Alb Cortina. Pentru nuanțele metalizate, clienții plătesc 626 de euro în plus.

Echiparea de bază include jante din oțel de 15 inci. Pot fi comandate și jante din aliaj cu dimensiuni între 15 și 18 inci și prețuri cuprinse între 512 și 3.238 de euro.

Oglinzile electrice și încălzite, farurile standard și stopurile LED intră în echiparea de bază. La bord, viitorul posesor de Audi A1 primește un instrumentar de bord digital, un ecran tactil, ambele cu o diagonală de 10,25 inci, conexiune Bluetooth și un volan multifuncțional cu trei spite.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide