Audi donează 750.000 de euro pentru a ajuta organizațiile ce vin în sprijinul refugiaților ucraineni

Autor: Marius Vișan 26 mai 2022 Știri auto

Audi nu contenește să susțină victimele războiului din Ucraina. Astfel, compania donează încă 750.000 de euro pentru a sprijini organizațiile din zona Ingolstadt și Neckarsulm.

La această sumă s-au adăugat numeroase activități în contextul Zilei Vecinătății, din 20 mai.

Totodată, încasările unei licitații de artă digitală vor fi redirecționate organizației germane UNO-Flüchtlingshilfe, ce lucrează în parteneriat cu Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR).

Audi a lua poziție imediat după ce în 24 februarie a izbucnit războiul

Împreună cu celelalte mărci ale Grupului Volkswagen, Audi a susținut ajutorul imediat la fața locului și a donat 1 milion de euro, dintre care 750.000 de euro pentru organizația UNO-Flüchtlingshilfe.

Audi Hungaria a pus la dispoziție 250.000 de euro pentru proiectele de ajutor regional din Ungaria. De asemenea, s-au implicat și reprezentanțele Audi internaționale. Astfel, Audi Bruxelles a donat 100.000 de euro, pentru Crucea Roșie, organizație ce operează centre de primire a refugiaților.

Lamborghini a donat 500.000 de euro pentru Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR). Sunt planificate în continuare și alte ajutoare materiale și financiare.

Totodată, în regiunile Ingolstadt și Neckarsulm sunt în desfășurare numeroase proiecte de întrajutorare pentru refugiații din Ucraina. În spiritul unei bune vecinătăți, Audi susține aceste proiecte punând la dispoziție autovehicule pentru asociațiile Malteser International și Johanniter Unfall Hilfe. Donații au fost făcute și mesei rotunde ce organizează un centru de logistică în Ingolstadt, în colaborare cu angajații Audi, care s-au organizat sub inițiativa Audi Employees Helping Ukraine.

Audi a donat, de asemenea, pentru Satul Copiilor Albert Schweitzer din Waldenburg de lângă Neckarsulm, ce susține femei și copii în situații de criză, precum și centrului pentru familii Schillerstrasse din Heilbronn, ce organizează cursuri de limbă și centre pentru comunitățile copiilor refugiați și părinții lor. O parte dintre aceste donații au fost aprobate în baza Inițiativei Team Spirit, ce le-a dat ocazia angajaților Audi să se implice în colectarea de donații. De asemenea, mulți angajați s-au implicat în regim de voluntariat.

Intră în GALERIA FOTO

Porți deschise la fabrica Audi pentru tinerii refugiați

De asemenea, Audi susține ucrainenii și în prin proiecte educaționale. Astfel, centrul Audi de instruire din Ingolstadt oferă zile cu porți deschise pentru refugiații cu vârsta între 13 și 17 ani. Aici, asemănător ca la stagiile de practică școlară, adolescenții se pot familiariza cu oportunitățile școlii profesionale Audi și își pot descoperi vocațiile. În cadrul vizitei, tinerii au ocazia să își facă obiecte speciale, ca, de pildă, huse din aluminiu pentru smartphone sau brelocuri personalizate.

De asemenea, ei pot vedea, de pildă, cum se montează anvelopele, se instalează farurile sau se întreține un motor și pot, de asemenea, face exerciții practice cu imprimante 3D, utilaje CNC, utilaje de tăiere cu laser sau freze pentru spumă.

Depășind cu succes barierele lingvistice și personale, aceste eveniment s-au demonstrat a fi importante mijloace de integrare. De aceea, sunt planificate și pentru viitor eveniment de porți deschise.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide