Noile pachete Competition pentru Audi RS 4 Avant și Audi RS 5

Autor: Marius Vișan 20 mai 2022 Știri auto

Audi Sport GmbH accentuează și mai pregnant caracterul sportiv al modelelor sale Audi RS 4 Avant și Audi RS 5.

Noul pachet Competition impresionează astfel cu dotări speciale menite să amplifice designul sport al acestor automobile, dar și senzațiile sportive incitante de la volan. Cu suspensiile opționale coilover (RS Sport Suspension Pro), pachetul Competition Plus asigură niveluri spectaculoase de dinamism și de plăcere a condusului, fără a impune însă compromisuri la utilizarea mașinii în viața cotidiană. Motorul Bi-turbo V6 generează 331 kW (450 CP) și un cuplu de 600 Nm între 1.900 și 5.000 rpm.

În ciuda accentului pus pe plăcerea condusului dinamic, suspensiile RS Sport Pro oferă suspensii overcoil ajustabile manual, asigurând o plajă ideală de setări de amortizare, de la confort, la performanțe avansate.

Intră în GALERIA FOTO

Clienții care optează pentru suspensiile coilover vor primi din fabrică automobilul lor cu garda la sol redusă cu 10 mm față de modelele RS standard. De asemenea, clienții pot reduce garda la sol cu încă 10 mm, condiții în care garda la sol va fi în total cu 20 mm mai joasă decât la modelele standard ale gamei.

Rata de amortizare mai mare, amortizoarele ajustabile în 3 direcții și stabilizatoarele mai rigide asigură experiențe dinamice generale mai sportive și contribuie la reducerea timpilor de circuit. Clienții beneficiază, totodată, de o manevrabilitate mai precisă și mai agilă. Ambele pachete Competition au, de asemenea, viteza maximă crescută la 290 km/h.

Audi RS 4 Avant cu pachetul Competition Plus accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde

Este o optimizare de 0,2 secunde față de modelul standard al gamei. Audi RS 5 Coupé și RS 5 Sportback execută acest sprint în 3,8 secunde, ceea ce înseamnă o optimizare de 0,1 secunde.

Cu aceste optimizări, Audi Sport GmbH asigură o manevrabilitate mai fermă și o stabilitate și mai mare a traiectoriei la viteze mari și foarte mari. Diferențialul sport quattro optimizat crește agilitatea și plăcerea condusului, mai ales în modul de condus Dynamic.

Un set nou de date pentru unitatea de comandă cu parametri modificați pune accentul pe puntea spate. De asemenea, softul actualizat al unității de comandă a transmisiei oferit doar în combinație cu pachetele Competition, reduce timpii necesari pentru schimbarea treptelor și crește considerabil intervalul dintre diferitele moduri de conducere. Dar plusul de dinamism necesită în schimb același plus de accelerație negativă.

Astfel, combinația anvelopelor Pirelli P Zero Corsa cu setările noi ale softului ABS și sistemul de frâne ceramice reduce distanța de frânare cu până la 2 metri la frânarea de la 100 km/h.

Audi Sport GmbH a dezvoltat special pentru pachetele Competition și un nou sistem de evacuare RS Sport Plus cu terminațiile finisate în negru mat. Mai mult, această modificare, de asemenea, reduce cu circa 8 kilograme greutatea mașinii.

Ambele pachete, Competition și Competition Plus, impresionează cu inovații atractive și la interior

Panourile laterale ale scaunelor sunt finisate în negru Piano. Pentru scaunele standard RS Sport este oferită și combinația opțională Dinamica / Pearl Nappa.

Materialul Dinamica este realizat în proporție de 45% din fibre PET reciclate. Pentru fiecare scaun sunt procesate aproximativ 215 de grame de fibre PET. Caracterul sportiv al designului este accentuat și de finisajul negru gloss al celor patru inele ale siglei de pe capotă și de pe hayon, precum și de finisajul negru al înscrisului cu denumirea modelului.

Pentru prima dată este oferită în gamele RS 4 și RS 5 și culoarea asortată Negru Sebering cu efect de cristal pentru caroserie. Clienții care doresc să accentueze și mai mult look-ul sportiv al automobilului lor, pot opta și pentru jantele Competition finisate în Negru Phantom.

Opțional și contra-cost, Audi poate, de asemenea, combina jantele de 20 de inchi cu anvelopele de înalte performanță Pirelli P Zero Corsa concepute atât pentru șosea, cât și pentru pista de curse. Farurile Matrix LED sunt o dotare standard pentru Audi RS 5 și iluminează șoseaua cu Audi laser light.

Pachetul Competition de decor desăvârșește designul modelelor Audi RS 4 Avant și Audi RS 5 cu pachetul exclusiv Carbon Matte Optics cu finisaje de carbon mat pe oglinzile exterioare, blade-ul din față și flaps-urile laterale, precum și extensiile pragurilor și difuzorul din spate. Celelalte componente sunt finisate în negru lucios.

Opțional și contra-cost, Audi oferă acest pachet și în varianta Glossy Carbon. Acest pachet este oferit în varianta Carbon Matte exclusiv pentru pachetele Competition.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide