Audi încheie un parteneriat cu SAIC pentru modele electrice destinate pieței din China

Autor: Ionuț Vîlciu 21 iul. 2023 Știri auto

Audi încheie un parteneriat cu SAIC, cel mai mare producător auto din China. Brandul german vrea să suplimenteze oferta de mașini electrice pe piața chineză.

La scurt timp după ce au apărut informații despre un parteneriat iminent Audi și un producător chinez, s-a confirmat că Audi și SAIC vor lucra împreună la proiecte de vehicule electrice în China. Acest lucru survine deoarece marca germană caută să-și sporească vânzările în China, potrivit Carscoops.

Deocamdată ne sunt oferi destul de puținii detalii despre parteneriatul încheiat între Audi și SAIC. Zvonurile sugerau că producătorul german era interesat să folosească platforma pentru vehicule electrice de la IM Motors, companie deținută de SAIC, spre deosebire de Scalable Systems Platform (SSP) a Grupului Volkswagen, care a fost amânată de mai multe ori. Rămâne de văzut dacă acest presupus plan se va realiza sau nu.

Audi va colabora cu SAIC pentru modelele destinate pieței din China

„Toți părțile interesate sunt de acord că piața auto chineză se află în mijlocul celei mai mari transformări din istoria sa”, a spus SAIC într-un comunicat. „Prin urmare, vom lucra împreună la o abordare strategică care să ne garanteze succesul viitor.”

Platforma dezvoltată de SAIC și folosită de sedanul L7 de la IM Motors și SUV-ul LS7 este destinată modelelor cu ampatamente cuprinse între 2.800 mm și 3.200 mm în lungime. De asemenea, această platformă acceptă o arhitectură electrică de 800 de volți, conform Autocar.

Producătorul auto continuă dezvoltarea propriei arhitecturi, alături de Porsche, cunoscută sub numele de Performance Platform Electric (PPE). Cu toate acestea, Audi plănuia să folosească arhitectura SSP mai accesibilă a Grupului Volkswagen pentru unele modele, dar întârzierile în dezvoltarea software-ului acestei platforme par să fi forțat Audi să caute o alternativă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide