Volkswagen anunță începerea testelor cu mașini autonome în Europa

Autor: Adrian Somai 17 iul. 2023 Știri auto

După ce anterior anunțase lansarea unui program de testare a vehiculelor echipate cu tehnologie de conducere fără șofer în Statele Unite ale Americii, Volkswagen a transmis acum că testele se desfășoară mai nou și în Europa. Potrivit G4Media, primele teste de acest fel sunt organizate în Germania, la Munchen.

Și mai interesant este însă faptul că testele se desfășoară cu pasageri, ceea ce reprezintă un mare pas în față al acestei tehnologii autonome. Germanii se pregătesc intens pentru ziua în care mașinile autonome vor putea circula fără constrângeri pe șosele. În acest sens, Volkswagen a pregătit deja o flotă întreagă de vehicule ID.Buzz și un parteneriat cu compania de ride-sharing MOIA.

„Extinderea programului nostru de vehicule autonome în America de Nord este următorul pas în foaia noastră de parcurs strategică globală și rezultatul unei investiții pe termen lung”, a declarat Christian Senger, director al programului de conducere autonomă.

Mașinile Volkswagen au un nivel 4 de conducere autonomă

Peste Ocean, Volkswagen a început testele cu mașini autonome în Texas, 60 de vehicule ID.Buzz fiind trimise pe șosele. Toate aceste vehicule au la bord o singură persoană care va supraveghea mașina pe traseele stabilite. Lucrurile stau diferit însă pe plan european, testele din Germania urmând să fie făcute cu vehicule care au pasageri la bord. Iar conducerea Volkswagen mizează și mai mult în această direcție, invitând la bordul acestor automobile autonome politicieni, reprezentanți ai administrației locale, oameni de afaceri și jurnaliști.

Volkswagen anunță că modelele testate în această perioadă beneficiază de o tehnologie de conducere autonomă de nivel 4, bazată pe camere video, radar și senzori LIDAR. Practic, nivelul 4 de conducere autonomă permite rularea pe orice șosea, mașina având control complet asupra comenzilor. Totuși, este obligatorie prezența unui șofer în vehicul, care să poată interveni în orice moment în cazul în care lucrurile nu merg așa cum trebuie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide