Audi își continuă ofensiva de electrificare, lansând Q8 TFSI e quattro

Autor: ProMotor 20 oct. 2020 Știri auto

Audi prezintă Q8 cu sistem de propulsie hibrid plug-in. Noul model completează gama Q8, oferind o combinație inovatoare și atractivă de eficiență și putere ridicată. SUV-Coupe Audi este oferit în două versiuni de putere. Astfel, Q8 55 TFSI e quattro generează 280 kW (381 CP) și Q8 60 TFSI e quattro furnizează 340 kW (462 CP).

Fiind un hibrid plug-in, Audi Q8 TFSI e quattro combină punctele forte a două motoare de tip diferit: astfel, motorul cu ardere 3,0 TFSI furnizează 250 kW (340 CP) și respectiv 450 Nm. Motorul V6 este respectă cerințele celei mai recente norme de poluare Euro 6 AP.

Baterie nouă de 17,8 kWh oferă o autonomie electrică de până la 59 kilometri

Motorul electric este un motor sincron cu excitație permanentă (CPM), cu o putere maximă de 100 kW. Este o unitate compactă integrată în carcasa cutiei de viteze tiptronic cu opt trepte. Aici formează așa-numitul modul hibrid, împreună cu cuplajul ce face legătura între motorul 3,0 TFSI și trenul de rulare.

Bateria litiu-ion are 104 celule

Motorul electric și motorul 3,0 TFSI își transmit cuplul către o cutie tiptronic cu opt trepte ce schimbă treptele rapid și confortabil. Pompa sa electrică de ulei asigură alimentarea chiar și atunci când motorul V6 pe benzină este dezactivat. Sistemul de tracțiune integrală permanentă quattro face uz de un diferențial blocabil central cu reglare pur mecanică.

În situațiile de mers normal, acesta distribuie 40% din cuplu către partea din față și 60% spre spate. Când e nevoie, poate direcționa cota mai mare de cuplu către puntea cu tracțiune mai bună. Până la 85% din cuplu pot fi transmise către puntea față și până la 70% către puntea din spate.

Cele două modele hibride plug-in dispun în dotarea standard de cablu de încărcare pentru prizele casnice și prizele industriale. La capacitatea maximă de încărcare de 7,4 kW, bateria golită poate fi încărcată complet în circa 2,5 ore.

Cu ajutorul aplicației myAudi, clienții pot utiliza serviciile Audi connect personalizate prin intermediul smartphone-urilor lor. Astfel, clienții pot verifica și de la distanță statusul bateriei și autonomia, pot iniția încărcarea, programa ora de încărcare și pot vedea statisticile privind încărcarea și consumul.

Încărcare sustenabilă, acasă sau la drum

Stațiile de încărcare vor fi afișate atât în aplicație, cât și în MMI navigation plus. O altă funcție interesantă a aplicației myAudi este funcția care permite acționarea climatizării interiorului încă înainte de a porni la drum.

În funcție de dotările mașinii, de la distanță pot fi activate și încălzirea volanului și a scaunelor, precum și ventilarea scaunelor.

Intră în Galeria Foto

Audi își continuă ofensiva de electrificare, lansând Q8 TFSI e quattro:
Audi își continuă ofensiva de electrificare, lansând Q8 TFSI e quattro:
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com



Comentarii
Inchide