Audi își extinde prezența în China. Modele Audi complet electrice vor fi produse în China

Autor: ProMotor 24 oct. 2020 Știri auto
Audi își extinde prezența în China. Modele Audi complet electrice vor fi produse în China

Audi și FAW au semnat luna aceasta o convenție care definește cadrul pentru producția comună de mașini electrice bazată pe platforma PPE. Convenția a fost a fost semnată în cadrul Conferinței auto Germania-China, care s-a desfășurat luna aceasta la Changchun, în nordul Chinei.

Audi va aduce în China și platforma electrică premium (PPE), care a fost dezvoltată împreună cu Porsche, avansând, astfel, în procesul său de transformare pe cea mai mare piață a sa. Începând cu 2024, mai multe modele Audi complet electrice construite pe noua platformă PPE urmează să fie produse pentru piața chineză.

Modele Audi complet electrice, construite pe noua platformă PPE, vor fi produse în China

Odată cu semnarea convenției, Audi își confirmă colaborarea cu partenerul său de lungă durată, FAW. În același timp, Audi urmărește, în mod sistematic, traiectoria mobilității sustenabile în China și își orientează în mod specific portofoliul de mașini produse local la cerințele și dorințele clienților chinezi premium. Planurile pentru noua companie sunt încă în curs de dezvoltare, producția fiind programată să înceapă în 2024.

Werner Eichhorn, Președintele Audi China, declară: „Aceasta reprezintă încă o etapă în strategia noastră de electrificare pentru piața chineză. Confirmăm, totodată, angajamentul nostru atât față de partenerul nostru chinez de lungă durată FAW, cât și față de activitățile desfășurate în China, pe care le ducem acum la un nou nivel.”

Dar inițiativa electrică Audi a început deja în China: Audi și FAW produc împreună modelul Q2L e-tron complet electric și hibridul plug-in A6L TFSIe. De asemenea, importat anterior, Audi e-tron este acum produs în Changchun, începând cu sfârșitul lunii septembrie. În următorii ani, Audi va importa sau va produce în China mai multe modele complet electrice din familia e-tron. Până în 2025, Audi intenționează să genereze aproximativ o treime din vânzările sale totale în China.

Audi produce deja în patru unități din China

În perioada ianuarie – septembrie 2020, Audi a livrat 512.081 vehicule către clienții din China, cu 4,5% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. În ciuda întreruperilor producției cauzate de coronavirus, marca a obținut totuși cel mai bun rezultat din istoria sa de 30 de ani în China.

Audi produce deja în patru unități din China, în cadrul asocierii comune FAW-VW: în Changchun, Foshan, Tianjin și Qingdao, cu o capacitate totală de aproximativ 700.000 de vehicule.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi



Comentarii
Inchide