Audi și-a depășit obiectivele privind emisiile de CO₂ pentru flota din Europa – VIDEO

Autor: Marius Vișan 07 feb. 2022 Știri auto

Potrivit cifrelor preliminare, Audi și-a depășit obiectivele privind emisiile de CO₂ pentru flota sa vândută în Uniunea Europeană, plus Norvegia și Islanda.

Au fost atinse un număr de 122 g/km, iar compania s-a situat considerabil sub cele 129 g/km impuse de lege. Astfel, Audi a contribuit, de asemenea, pozitiv la emisiile flotei Grupului Volkswagen de la nivel mondial, emisiile coborând astfel considerabil sub cerințele legiuitorului.

„Considerăm că emisii de CO₂ ale flotei noastre reprezintă un indicator clar al succesului eforturilor noastre de electrificare a flotei,” a explicat Hildegard Wortmann, Membru al Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabilă pentru Vânzări și Marketing. „Faptul că ne-am depășit considerabil obiectivele reprezintă încă o dovadă fără echivoc că ne aflăm pe calea cea bună spre construirea sistematică a mobilității sustenabile a viitorului. Și, mai mult, ne accelerăm în continuare transformarea!”

Un an excelent pentru automobilele Audi 100% electrice

Creșterea semnificativă a numărului de automobile 100% electrice livrate a avut un impact pozitiv puternic asupra nivelului emisiilor întregii flote: cele 42.991 de unități vândute în UE, Norvegia și Islanda în 2021 au reprezentat o creștere de 49,8% față de anul procent.

Audi e-tron (inclusiv Sportback) este modelul SUV premium 100% electric cu cele mai mari vânzări din Europa. Audi și-a crescut la peste dublu numărul de modele 100% electrice anul trecut, adăugând în gamă patru noi modele: Audi e-tron GT, Audi RS e-tron GT, Audi Q4 e-tron și Audi Q4 Sportback e-tron.

Până în 2025, Audi planifică să aibă peste 20 de modele complet electrice în portofoliul său. Începând cu anul 2026, Audi va lansa pe piață exclusiv modele noi 100% electrice.

Orientarea evidentă a companiei spre mobilitatea electrică este vizibilă clar și din planificarea investițiilor, având în vedere că Audi are un buget de circa 18 miliarde de euro pentru electrificare și hibridizare pentru perioada 2022-2026, în baza planificărilor aprobate la finele anului 2021.

Investițiile totale fiind de circa 37 de miliarde de euro în perioada respectivă, aceasta înseamnă că aproape jumătate din cheltuieli sunt rezervate acestui domeniu avangardist.

Emisiile la nivelul întregii flote au fost calculate în baza automobilelor noi înmatriculate în cele 27 de țări UE, plus Norvegia și Islanda. Confirmarea finală a emisiilor de CO₂ la nivel de flotă de către Comisia UE urmează să fie acordată la o dată ulterioară.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide