Audi pregătește al cincilea SUV electric din gamă, care se va numi Q6 e-Tron

Autor: Mihai Morcovescu 26 feb. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Audi ar pregăti, se pare, în mare secret un nou SUV electric de mare performanță. Viitorul model va fi dezvoltat de divizia Audi Sport și ar urma să-și facă debutul în cursul anului 2024.

Potrivit celor mai recente informații care circulă în industrie, Audi ar fi înregistrat deja la Oficiul de Mărci din Germania numele noului SUV cu emisii zero. Acesta ar urma să se numească RSQ6.

Viitorul Audi RSQ6 e-Tron va avea până la 640 CP

Nu este pentru prima dată când marca RSQ6 este înregistrată de germani. Precedenta datează din luna februarie 2019. De această dată, însă, marca comercială este protejată la nivel global, ceea ce ne face să credem că producătorul german va lansa SUV-ul electric chiar anul viitor.

Acesta ar urma să fie poziționat în gamă sub actualul Audi e-Tron și ar putea să fie botezat Q6 e-Tron. Potrivit spaniolilor de la Motor.es, viitorul SUV de la Audi ar urma să primească ceva mai târziu și o versiune de performanță, care se va numi RSQ6 e-Tron.

Oficialii mărcii din Ingolstadt nu au confirmat deocamdată această informație. Dacă va fi introdus în producția de serie, viitorul RSQ6 ar urma să primească două motoare electrice. Puterea combinată va fi de circa 600 CP sau 640 CP cu funcția „overboost” și 830 Nm de cuplu. Cifrele sunt aceleași ca în cazul actualului modelul RS e-Tron GT.

Versiunea standard a viitorului Audi Q6 e-Tron va fi lansată la sfârșitul anului curent sau cel târziu la începutul lui 2023. Varianta de performanță RSQ6 ar trebui să debuteze la jumătatea lui 2024.

Sursa: Motor.es

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide