Audi prezintă noul RS6 GT – Producția va fi limitată la doar 660 de exemplare

Autor: Ionuț Vîlciu 06 feb. 2024 Știri auto

Audi a prezentat noul RS6 Avant GT, cea mai puternică și mai rapidă versiune a modelului de performanță. Audi va produce RS6 GT în doar 660 de exemplare.

Cu toate că RS6 Avant Performance este deja o mașină foarte capabilă, grație motorului V8 ce produce 630 CP și care propulsează mașina de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde, Audi a vrut să extragă mai mult din break-ul său performant. Astfel, producătorul german a prezentat Audi RS6 GT, apogeul acestei generații a break-ului de performanță.

Noul Audi RS6 Avant GT folosește același motor V8 twin-turbo, ce produce 630 CP și 850 Nm, regăsit și pe RS6 Performance. Grație modificărilor operate pentru această ediție specială, RS6 GT poate sprinta de la 0 la 100 km/h în doar 3,3 secunde, cu 0,3 secunde mai rapid decât un RS6 standard. Viteza maximă pe care RS6 GT o poate atinge este de 305 km/h.

Audi RS6 GT este versiunea supremă a break-ului de performanță

Pe lângă accelerația mai rapidă, mașina ar trebui să abordeze virajele mai bine, grație unei suspensii noi, reglabilă manual. De asemenea, garda la sol a scăzut cu 10 milimetri. RS6 GT primește bare stabilizatoare mai dure, amortizoare reglabile electric pe trei trepte și un sistem de tracțiune integrală cu un bias mutat către puntea spate. În plus, mașina este echipată cu anvelope Continental SportContact 7.

Pentru exteriorul acestei ediții speciale, designerii s-au inspirat de la legendarul Audi 90 Quattro IMSA GTO. Acest lucru este evident prin culorile alese pentru caroseria mașinii, dar și prin jantele de 22 de inch cu design special, finisate cu alb. Dacă nu vor o mașină finisată în această cromatică, clienții vor avea la dispoziție și alte culori din care vor putea alege.

Interiorul noului Audi RS6 GT este finisat cu piele neagră și noi scaune scoică din fibră de carbon. Acestea sunt îmbrăcate în aceeași piele neagră ce prezintă cusături roșii de contrast. Pentru a amplifica efectul de contrast, Audi a optat pentru centuri de siguranță roșii.

După cum spuneam, doar 660 de exemplare vor fi fabricate pentru întreaga lume. Fiecare exemplar va fi asamblat parțial manual. Livrarea lui Audi RS 6 Avant GT va începe în al doilea trimestru al anului 2024, iar prețurile pornesc de la 219.355 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide