Audi RS Q3 primește o ediție specială sportivă la zece ani de la lansare

Autor: Adrian Somai 11 oct. 2022 Știri auto

Cu ocazia aniversării a zece ani de la lansare, Audi RS Q3 primește o ediție specială sportivă. Este vorba despre RS Q3 Edition 10 Years, un model ce va fi asamblat într-o serie limitată de numai 555 de exemplare. Noile modele vor fi disponibile atât în versiunea RS Q3 standard, cât și în versiunea RS Q3 Sportback.

La nivel estetic, Audi a pregătit pentru această ediție specială două nuanțe noi de culoare în care poate fi vopsită caroseria: Dew Silver, respectiv Chronos Grey. Modelele Edition 10 Years vor fi echipate cu un set de jante negre din aliaj ușor, cu dimensiuni de 21 de inci și cu design cu spițe duble. Totodată, putem remarca o serie întreagă de accente în negru sau negru lucios, începând de la farurile LED sau de la grila frontală și până la carcasele oglinzilor sau la ornamentele portierelor.

La interior, modelele ediție specială RS Q3 Edition 10 Years au primit scaune RS bucket de tip scoică tapițate într-o combinație de piele neagră și microfibră Dinamica. Remarcăm, de asemenea, și mai multe elemente decorative din carbon, așa cum ar fi spre exemplu husa spătarului scaunului cu un finisaj mat. Mai remarcăm și niste cusături vopsite în culoarea cuprului care fac ca habitaclul acestor modele să arate premium.

Cifrele de performanță rămân neschimbate

Din punct de vedere tehnic, lucrurile nu s-au schimbat față de ceea ce știam deja. Atât RS Q3, cât și RS Q3 Sportback sunt echipate cu o unitate de motorizare TFSI cu capacitate de 2.5 litri și cu cinci cilindri, capabilă să dezvolte o putere de 400 de cai și un cuplu maxim de 480 Nm. Bolidul beneficiază de aportul unui sistem de tracțiune integrală quattro, în timp ce transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii de viteze S Tronic cu șapte trepte.

În aceste condiții tehnice, ambele modele pot accelera de la 0 la 100 km/h într-un timp de 4.5 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, însă la cerere această limită poate crește până la 280 km/h.

Clienții interesați de acest pachet special Edition 10 Years vor fi nevoiți să scoată din buzunare cel puțin 5.990 de euro. În Germania, acest pachet special va putea fi comandat începând cu sfârșitul acestei luni.

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide