Audi RS3 Performance Edition este o adevărată rachetă de buzunar care atinge viteze de supercar

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 luni Știri auto

Audi a lansat o nouă ediție specială pentru RS3. Acesta se numește RS3 Performance Edition și are 407 cai putere.

Creată pentru performanțe maxime, ediția specială are o putere de 407 CP și o viteză maximă de 300 km/h. Pe lângă tehnologiile bine-cunoscute, cum ar fi sistemul de repartiție al cuplului și frânele ceramice, are scaune RS pentru sprijin lateral optimizat și o serie întreagă de elemente de design exclusive.

RS 3 Performance Edition este mai puternic și mai rapid decât oricare alt RS 3. Este primul vehicul din segmentul său care atinge o viteză maximă de 300 km/h. Cu 10 km/h mai mult decât versiunea standard cu Dynamics Package plus. În plus, motorul turbo cu cinci pistoane oferă acum 407 CP. Acest lucru se realizează printr-o presiune mai mare în turbină. Puterea este transmisă de cutia S tronic cu dublu ambreiaj și 7 trepte. RS3 Performance Edition accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde.

Audi RS3 Performance Edition are și un șasiu bun, nu doar forță brută

RS3 Performance Edition dispune de suspensie sport adaptivă ca dotare standard. Aceasta ajustează continuu și individual fiecare amortizor la condițiile de drum, la situația de condus și la modul selectat. Suspensia a fost întărită în comparație cu generația anterioară RS 3. Rezultatul este o manipulare mai strictă. Supapele acționate electromagnetic, care reglează debitul fluidului hidraulic, oferă puterea de amortizare necesara in zece milisecunde de la momentul exact pe care îl necesita situația de conducere. Pentru a face acest lucru, senzorii măsoară accelerația verticală și mișcarea roților individuale în raport cu acesta. Aceste informații sunt procesate simultan în unitatea de control a amortizoarelor. Acest lucru înseamnă că fiecare roată are aderență maximă. Vorbind de aderență, RS3 Performance Edition vine cu anvelope semi slick Pirelli P Zero Trofeo R.

Producția va fi limitată la 300 de exemplare, iar prețurile încep de la 75.000 de euro pentru versiunea hatchback și 77.000 de euro pentru cea sedan.

Sursa: Audi

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide