Audi și semnificația din spatele celor 4 inele care îi alcătuiesc sigla

Autor: Ionuț Vîlciu 10 aug. 2022 Știri auto

Cele patru inele care alcătuiesc sigla Audi au o lungă istorie în spate. Fanii mărcii pot afla mai multe în cadrul muzeului companiei din orașul Ingolstadt.

Audi este una dintre cele mai vechi și însemnate companii auto din Europa. Sigla, cele patru inele întretăiate, simbolizează fuziunea din 29 iunie 1932 a celor patru producători de automobile, independenți până la acea dată: Audi, DKW, Horch și Wanderer. Ei reprezintă rădăcinile pe care se bazează actuala structură, așa cum am ajuns să o știm.

Istoria celor patru inele începe în urmă cu 90 de ani. În 1932, din inițiativa Băncii de Stat a Saxoniei, fostele 4 societăți pe acțiuni Audiwerke AG, Horchwerke AG și Zschopauer Motorenwerke J. S. Rasmussen AG (DKW) fuzionează în Auto Union AG.

În același timp, noua entitate încheie un contract cu Wanderer Werke AG pentru achiziția diviziei auto Wanderer. Aceste demersuri fiind făcute, cele patru entități fuzionează în una singură, Auto Union. Auto Union devenea al doilea cel mai mare grup auto din Germania.

Ce reprezintă cele 4 inele Audi?

Sigla companiei este compusă din patru inele prinse unul de celălalt, reprezentând unitatea companiilor fondatoare: Audiwerke AG, Horchwerke AG, Zschopauer Motorenwerke J. S. Rasmussen AG (DKW) și Wanderer Werke AG. Au fost păstrate în cadrul companiei și denumirile mărcilor Audi, DKW, Horch și Wanderer. Fiecăreia dintre cele patru mărci ale grupului i-a fost atribuit câte un segment de piață specific.

Astfel, DKW acoperea segmentul motocicletelor și al automobilelor de talie mică, iar Wanderer construia și vindea automobile de tale medie. Audi comercializa automobile de lux de talie medie, iar Horch se ocupa de automobilele de lux, din segmentul de vârf. În prezent, Audi face parte din grupul Volkswagen și este unul dintre cei mai mari producători auto de lux, nu doar în Europa, ci la nivel mondial.

Fanii pot retrăi experiența istoriei și a producției de automobile Audi la Muzeul August Horch din Zwickau, precum și la Audi museum mobile din Ingolstadt. Până în septembrie, vizitatorii muzeului din Ingolstadt pot vedea expoziția specială „Al cincilea inel”. Ea spune povestea NSU, cea mai veche marcă predecesoare actualei companii. Cei care doresc să viziteze muzeul din confortul de acasă sau în timp ce călătoresc, se pot bucura oricând de o vizită folosind aplicația Audi Tradition.

Sursa: Audi

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide