Daimler a cerut un ajutor de stat pentru o investiție de 675 milioane lei în România

Autor: Marius Vișan acum 2 luni Știri auto
Daimler a cerut un ajutor de stat pentru o investiție de 675 milioane lei în România

Daimler, grupul german care deține compania Star Assembly din Sebeș, al treilea mare exportator din România, cere un ajutor de stat de 185 mil. lei pentru o investiție totală de 675 mil. lei, anunță Ministerul Finanțelor într-un document publicat pe site. Informația a fost publicată de Ziarul Financiar.

Ministerul nu precizează în ce constă investiția nemților şi nici locurile de muncă ce vor fi create prin acest proiect, dar arată că solicitarea grupului german intră în categoria „cereri ce se încadrează în bugetul sesiunii şi intră în analiză”.

Sunt doar patru proiecte dintr-un total de 193 depuse care intră în analiză, potrivit datelor de pe site. Alături de Daimler intră în analiză și investițiile companiilor Paper Invest SA, Knauf Insulation şi Interpork plus, fiecare dintre ele de cel puţin 100 mil. euro.

Star Assembly este una dintre cele mai mari firme din România

Star Assembly a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai mari firme din România, după o investiție de peste 300 mil. euro realizată de gigantul german într-o fabrică de la zero în localitatea Sebeș din județul Alba.

Rapid, producția de cutii de viteze a grupului în România s-a dus la o cifră de afaceri anuală de peste 7 mld. lei (1,5 mld. euro) și a urcat în top trei cei mai mari exportatori din economie după Automobile Dacia și Ford.

Podiumul exporturilor a fost ocupat în ultimii ani exclusiv de companii din industria auto.Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide