Aurus Komendant este un Rolls-Royce fabricat în Rusia

Autor: Ionuț Vîlciu 04 oct. 2022 Știri auto

Rusia are o nouă mașină de lux și se numește Aurus Komendant. Este un SUV de mari dimensiuni care costă cât un Rolls-Royce.

Situația actuală pare că nu ar fi cea mai favorabilă pentru lansarea unui SUV ultra luxos, dar iată că Rusia aduce fix asta. Intitulat Aurus  Komandant, acesta este un vehicul creat pentru a asigura „confort impecabil în orice călătorie”. Dacă aruncăm o privire asupra a ce oferă, Komendant este în aceeași ligă cu Rolls-Royce Cullinan.

Vom vedea că similarități cu SUV-ul britanic. Producătorul spune că acest SUV este „monumental”. Designul exterior are ceva atât din Rolls-Royce Cullinan, cât și din Bentley Bentayga. Partea frontală este dominată de o grilă impunătoare cu 22 de bare verticale, din nou, aducând aminte de Rolls-Royce. Farurile sunt în aceeași temă, iar grila masivă este flancată de prize de aer de dimensiuni mari.

Profilul mașinii este impozant, o bucată mare de metal și sticlă, de parcă te uiți la un imobil. Jantele au dimensiuni generoase de 22 de inch.

Partea din spate aduce aminte de Bentayga, mai ales prin aspectul stopurilor și prin semnătura luminoasă a acestora. De asemenea, terminațiile evacuărilor sunt mari, în formă de pătrat.

Aurus Komendant are un interior demn de un șef de stat

Pasagerii care vor lua loc într-un astfel de vehicul cor fi întâmpinați de materiale exclusiviste și de ecrane mari. Pielea Nappa, lemnul și accentele metalice sunt nelipsite. Luxul clasic este îmbinat cu tehnologia, așa că vom descoperi un cadran de bord digital, un sistem de infotainment cu ecran lat și un ceas analogic. Cumpărătorii vor găsi, de asemenea, un sistem de control al climatizării cu patru zone, iluminare ambientală, suporturi pentru pahare încălzite și răcite, dar și încărcătoare wireless pentru smartphone.

Locurile spate sunt demne de un astfel de vehicul de lux. Există două fotolii, acestea fiind încălzite, ventilate și au și funcție de masaj. Cele două locuri individuale sunt separate de o consolă centrală care înglobează și un frigider. Pentru ca pasagerii să nu se plictisească, există câte un ecran de mari dimensiuni pentru fiecare.

Putere la discreție

Mașina este pusă în mișcare de un sistem de propulsie hibrid. Motorul termic este un V8 de 4,4 litri, supraalimentat cu două turbine. În total, sistemul hibrid generează 598 de cai putere și 880 Nm cuplu. SUV-ul atinge suta de kilometri în 6,5 secunde și are o viteză maximă de 220 km/h, în ciuda masei uriașe de 3.235 de kilograme.

Dacă vrei un asemenea vehicul, va trebui să scoți din buzunar aproape 600.000 de euro. Deci, Rolls-Royce Cullinan sau Aurus Komendant?

Sursa: Carscoops

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aurus


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide