Autobuzele nu vor mai circula pe liniile de tramvai, în București. Din ce motiv

Autor: Daniel Samoilă 15 nov. 2021 Știri auto

Autobuzele Societății de Transport București (STB) nu vor mai circula pe liniile de tramvai din Capitală. Acest lucru se va întâmpla pe o perioadă de trei luni, în sezonul rece.

Potrivit unui anunț al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI), autobuzele nu vor mai circula pe liniile de tramvai în perioada 27 decembrie – 27 martie.

Intră în Galeria FOTO

Această decizie s-a luat „din motive de siguranță”, pentru că se apropie sezonul rece. De asemenea, călătorii nu mai pot folosi stațiile de tramvai ca zonă de așteptare pentru autobuze.

Autobuzele nu mai pot circula pe liniile de tramvai în sezonul rece

Autoritățile din Capitală au decis ca autobuzele să nu mai circule pe liniile de tramvai, în timpul sezonului rece. Condițiile meteo ar face dificilă și periculoasă parcurgerea traseului de către autobuze.

De asemenea, TPBI anunță că autobuzele pot circula pe liniile de tramvai înainte de 27 martie, dar numai dacă condițiile meteo permit acest lucru.

„Pentru siguranța călătorilor, TPBI a decis ca autobuzele să poată utiliza calea de rulare a tramvaielor ca bandă proprie numai în intervalul 27 martie – 27 decembrie. Ținând cont de instabilitatea atmosferică, în afara acestui interval, autobuzele vor utiliza carosabilul pentru efectuarea curselor programate, conform prevederilor contractelor semnate de TPBI cu operatorii de transport.

La rândul lor, operatorii de transport vor lua toate măsurile necesare pentru instruirea conducătorilor de vehicule în legătură cu această decizie și vor informa călătorii, care nu vor mai utiliza stațiile de tramvai ca zonă de așteptare pentru autobuze”, au anunțat cei de la TPBI pe site-ul oficial.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide