Amenzi uriașe pentru nerespectarea orarului de transport la STB

Autor: Cristian Agatie 13 oct. 2021 Știri auto

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a aplicat amenzi uriașe STB pentru nerespectarea orarului de circulație al mijloacelor de transport operate în București și zona metropolitană.

Intră în Galeria FOTO

La scurt timp după ce serviciile de transport în comun din zona București – Ilfov au fost reorganizate și comasate sub umbrela Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI), aceasta a început să aplice sancțiuni transportatorilor care nu respectă orarul de transport sau condițiile de igienă din mijloacelor de transport. STB este cel mai important transportator al regiunii București Ilfov, prin urmare are și cele mai multe amenzi la activ.

Sancţiunile au fost aplicate atât în urma sesizărilor publicului călător, dar mai ales ca urmare a acţiunilor de control şi verificare prin sondaj a activităţii operatorilor. Cele mai multe nereguli au fost consemnate în legătură cu nerespectarea orelor de plecare a vehiculelor de la capetele de linie. STB SA, care este principalul operator de transport din Bucureşti şi Ilfov, asigurând funcţionarea a 175 de linii din totalul celor 200 din regiune, are şi cele mai multe abateri şi va suporta amenzi în valoare totală de 53.100 lei.

Amenzi uriașe pentru nerespectarea orarului de transport la STB. Ce trebuie să știe călătorii

Printre abaterile constatate la STB SA se numără nefuncţionarea sistemului de monitorizare, dar şi nerespectarea programului de plecare a vehiculelor de la capetele de linie. Pe de altă parte, deşi au fost înregistrate unele progrese în privinţa curăţeniei, TPBI insistă ca operatorul de transport să facă eforturi pentru a asigura igiena în mijloacele de transport în comun.

Este al doilea pachet de sancțiuni aplicate de TPBI de la intrarea în vigoare, la 1 august, a contractelor de delegare a serviciului către cei patru operatori din regiune (STB SA, STV SA, Ecotrans STCM SRL şi Regio Serv Transport SRL). În luna septembrie, compania de transport din Capitală a primit amenzi în cuantum cumulat de circa 50.000 de lei.

În urmă cu o lună, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța că și șoferii vor fi sancționați cu 100 de lei dacă nu vor respecta orarul de plecare de la capetele de linie.

„TPBI aminteşte publicului călător că acţiunile de control vor continua la toţi operatorii, pe întreaga perioadă de 10 ani a derulării contractelor de delegare a serviciului public de transport de călători. TPBI face apel la călători să îşi exercite dreptul civic de a semnala orice neregulă sau abatere de la program ale operatorilor, prin accesarea site-ul tpbi.ro, menţionând de fiecare dată ora, locul şi numărul vehiculului în cauză”, se menţionează într-un comunicat al TPBI.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide