Un autocar plin de copii a luat foc pe o șosea din județul Botoșani

Autor: Elena Luchian 13 iul. 2021 Știri auto

Un autocar cu 21 de copii la bord a luat foc pe o șosea din județul Botoșani în această dimineață. Șoferul a observat că iese fum, a tras pe dreapta și a evacuat imediat vehiculul.

GALERIE FOTO

Autocarul a luat foc în localitatea Dumeni, comuna George Enescu din județul Botoșani, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Șoferul a văzut în oglinda retrovizoare că iese fum din compartimentul motor. Bărbatul a tras imediat pe dreapta și a evacuat vehiculul, apoi a apelat numărul de urgență 112.

A ajuns la fața locului un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă și spumă. Șoferul a reușit să împiedice extinderea flăcărilor folosind mai multe stingătoare până când misiunea a fost preluată de pompieri.

Nicio persoană nu a fost rănită. Au ars în schimb materialele combustibile aferente compartimentului motor, informează ISU. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit. În imaginile făcute publice de ISU apare un vehicul foarte vechi.

ISU le recomandă șoferilor după ce un autocar a luat foc în mers pe o șosea din județul Botoșani

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani le recomandă șoferilor să acorde o atenție deosebită instalației electrice a vehiculelor.

  • Verificați instalația electrică;
  • Nu faceți improvizații la instalația electrică;
  • Asigurați-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
  • Verificați dacă apar eventualele scurgeri de carburanți sau lubrifianți.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide