Autocisternă filmată într-o depășire criminală pe DN1C. Polițiștii l-au prins pe șofer pe baza imaginilor

Autor: Cristian Agatie 26 mai 2021 Știri auto

O autocisternă a fost filmată într-o depășire criminală pe DN1C, în județul Cluj. Polițiștii l-au prins pe șofer pe baza imaginilor postate pe o rețea de socializare.

Intră în Galeria FOTO

Chiar dacă filmările de amatori nu pot fi folosite ca probă în instanță, din ce în ce mai mulți șoferi indisciplinați sunt prinși și sancționați de polițiști pe baza imaginilor filmate cu camere de bord de alți șoferi. De cele mai multe ori, polițiștii îi identifică pe șoferii care greșesc folosind imaginile filmate, apoi folosesc alte metode pentru a-i face să-și recunoască greșeala.

S-a întâmplat acest lucru și în cazul șoferului unei autocisterne cu combustibil, care a fost filmat cu o cameră de bord când s-a angajat într-o depășire criminală pe DN1C, în județul Cluj. Imaginile surprind o autocisternă care intră în pe sensul opus, peste linia continuă, într-o curbă strânsă la dreapta. Din contrasens vin alte maşini, dar impactul este evitat pentru că ceilalţi şoferi ies pe acostament.

„La data de 25 mai 2021, în urma imaginilor apărute în spaţiul public, în care se observă conducătorul unui ansamblu de vehicule, care, în timp ce se deplasează pe DN1C, în interiorul localităţii Bonţida, efectuează o depăşire neregulamentară, poliţiştii Serviciului Rutier Cluj s-au sesizat din oficiu. În urma verificărilor efectuate, astăzi, 26 mai, conducătorul auto a fost identificat, față de acesta fiind luată măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2002, iar, ca măsura complementară, a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Autocisternă filmată într-o depășire criminală pe DN1C. Cum a fost pedepsit șoferul

Șoferul autocisternei a avut de plătit o amendă de 580 de lei și va rămâne pieton pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura este una mult prea blândă în comparație cu potențialul criminal al manevrei efectuate de șoferul în culpă. Putem considera autocisterna o armă albă, extrem periculoasă prin capabilitățile sale de distrugere în caz de accident. În acest caz putem vorbi chiar de tentativă de omor, așa cum se întâmplă deja în alte state europene, care acordă pedeapsa cu închisoarea pentru astfel de manevre.

Șoferii profesioniști au fost implicați în ultima vreme în mai multe accidente extrem de grave, multe datorate neatenției sau depășirilor neregulamentare. Un alt accident a fost evitat la limită în timpul unei „curse” între doi șoferi ai unei companii de curierat, după ce unul dintre șoferi a intrat în șanțul de pe marginea drumului pentru a evita impactul. Nicio reacție din partea Poliției nu a venit în acest caz, cu toate că șoferul vinovat urmează să fie sancționat de conducerea companiei pentru care lucrează.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide