Dubă de curierat depășește aiurea. Șoferul intră pe câmp ca să evite impactul

Autor: Promotor 26 mai 2021 Știri auto

Imagini incredibile fac înconjurul internetului. Un șofer se trezește față-n față cu o dubă de curierat pe o șosea din județul Ilfov, la 80 km/h. Curierul depășea un camion.

GALERIE FOTO

În înregistrarea care a devenit virală se poate observa cum două dube ale aceleiași companii de curierat se angajează în depășirea unui camion. Cel din față revine la limită pe sensul său de mers, în fața camionului. Cel din spate, care nu are vizibilitate, ajunge față-n față cu un autoturism care circulă regulamentar. Pentru a evita impactul frontal, curierul trage stânga de volan și intră pe câmp, într-un nor de praf.

Pentru că și-a dat rapid seama ce se întâmplă, șoferul camionului depășit a redus semnificativ viteza și a rulat cât mai aproape de marginea carosabilului, încercând să le facă loc.

Momentul a fost surprins de camera de bord a șoferului care circulă regulamentar și publicat pe grupul dedicat incidentelor din trafic, Trafictube. Incidentul a avut loc pe DJ 601A, pe raza comunei Joița din județul Ilfov, luni, 24 mai, în jurul orei 13:00.

Șoferul vinovat se angajase în depășire odată cu duba condusă de colegul care rula în fața sa, fără să verifice măcar dacă are timp să revină pe sensul său de mers fără să incomodeze alți participanți la trafic.

Reacția celor care au văzut cum duba de curierat a intrat pe câmp ca să evite o coliziune frontală

“Trebuie lăsat pieton pe viață! Doar așa salvăm vieți!”, propun mulți dintre utilizatorii de Facebook.

“Bate câmpii la propriu”, glumește un tânăr.

“Ce ar fi făcut dacă era parapet? Șoferul care a filmat nu avea nicio șansă!”, trage un semnal de alarmă unul dintre cei care au urmărit filmarea.

Sunt și persoane care îi iau apărarea curierului. “Toți șoferii de la firmele de curierat sunt hăituiți, trebuie să livreze mult prea multe colete într-un timp foarte scurt. A greșit, dar bine că a reacționat în cel mai bun mod în condițiile date”, susține un utilizator.

Reacția companiei de curierat

Mulți dintre cei care au văzut filmarea, fără să știe ce măsuri a luat șoferul care circula regulamentar, au trimis imaginile la firma de curierat la care lucrează șoferul vinovat și la poliție.

Contactată de Digi24, compania de curierat a reacționat la imaginile surprinse pe o șosea din județul Ilfov.

“Comportamentul în trafic pe care l-ați prezentat este regretabil. Dar este o situație izolată, care nu reflectă conduita în trafic a miilor de angajați care asigură transportul zilnic a sute de mii de colete […] Vom aplica sancțiuni șoferilor implicați.”

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide