Automobile Dacia a redus numărul angajaților. Dar, cifra de afaceri a depășit 5.2 mld. euro

Autor: Radu Țuțulan 27 mai 2024 Știri auto
Automobile Dacia a redus numărul angajaților. Dar, cifra de afaceri a depășit 5.2 mld. euro

Automobile Dacia, cel mai mare producător auto din România, a înregistra, în 2023, o cifră de afaceri de peste 5.2 miliarde lei. Cu toate acestea, compania a redus numărul angajaților.

Volumele impresionate de vânzări înregistrate anul trecut de Automobile Dacia au dus la o creștere cu 1% a cifrei de afaceri.

Astfel, profitul net al companiei s-a menținut la un nivel similar cu cel din 2022. În schimb, numărul angajaților a scăzut.

Cifra de afaceri Automobile Dacia a depășit 5.2 miliarde euro

În 2023, cifra de afaceri Automobile Dacia a fost de 5.259 miliarde de euro, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor și citate de Ziarul Financiar.

Astfel, profitul net al companiei a fost de aproximativ 107 milioane de euro.

În schimb, numărul angajaților a scăzut cu aproape 1.000 în comparație cu anul 2022.

Automobile Dacia a redus numărul angajaților

Cu toate că Dacia a avut vânzări record anul trecut iar profitul s-a menținut la un nivel similar cu cel din 2022, numărul angajaților a scăzut.

Conform sursei citate, numărul mediu de angajați a scăzut de la 12.209, cât era în 2022, la 11.457 în 2023.

Totuși, trebuie luat în calcul că în 2023, Grupul Renault și Geely au înființat Horse, o companie care produce de motoare termice.

Horse România a înregistrat o cifră de afaceri de 483 milioane de euro anul trecut, o creștere de 261% față de anul anterior. Profitul net a fost de peste 2.6 milioane de euro, iar numărul angajaților a crescut cu 160%, ajungând la 1.477.

Ce rol are compania HORSE în dezvoltarea motoarelor Renault

Horse este responsabilă pentru producția de motoare cu ardere internă și hibride, unde Renault este partener.

Renault și Geely dețin fiecare 50% din acțiunile firmei. Astfel, Dacia se pregătește de o tranziție lină către vehicule electrice în Europa.

Motorul cu ardere internă va continua să se dezvolte și se estimează că va reprezenta 50% din volumele mondiale în 2050, conform estimărilor Renault.

Horse a preluat expertiza și activele industriale ale Renault Group în domeniul dezvoltării, producției și furnizării viitoarei generații de sisteme de propulsie termice și hibride cu emisii scăzute de carbon.

Sediul firmei este la Madrid (Spania), are 9.000 de angajați (foști angajați ai Renault Group), care lucrează în 8 uzine cu o capacitate de producție de 3,2 milioane de unități pe an.

Horse are trei centre de cercetare și dezvoltare și este prezentă în România, Argentina, Brazilia, Chile, Portugalia, Spania și Turcia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide