Toyota suspendă producția în 14 uzine din Japonia din cauza problemelor tehnice

Autor: Ionuț Vîlciu 29 aug. 2023 Știri auto

Toyota a anunțat că suspendă producția de automobile în 14 uzine din Japonia. Oprirea neașteptată a dus producția domestică a producătorului nipon către o blocare completă.

Toyota a anunțat o suspendare a operațiunilor în toate cele 14 fabrici de asamblare din Japonia. Această oprire neașteptată a adus producția internă la o oprire completă pentru cel mai mare producător auto din lume în ceea ce privește vânzările de vehicule.

Motivul din spatele acestei sistări a producției este o defecțiune a sistemului de producție Toyota, relatează Reuters. Defecțiunea nu numai că a perturbat ordinea componentelor esențiale, dar a ridicat și îngrijorări cu privire la infrastructura operațională a companiei. Deși cauza principală este în prezent analizată, evaluările preliminare au exclus posibilitatea unui atac cibernetic, după cum a confirmat un purtător de cuvânt al publicației.

Toyota suspendă producția în toate fabricile sale din Japonia

Toyota și-a suspendat inițial operațiunile la 12 fabrici de pe piața sa de origine. Prin urmare, celelalte două locații au fost, de asemenea, oprite mai târziu în cursul zilei. Amploarea exactă a pierderii producției rămâne necunoscută în acest moment, dar Reuters estimează că, împreună, aceste fabrici de asamblare contribuie la aproximativ o treime din producția globală a producătorului nipon.

Producția internă a Toyota a cunoscut o revenire după o serie de reduceri de producție pe care le-a pus pe seama crizei de semiconductori. Producția a crescut cu 29% în perioada ianuarie-iunie, prima astfel de creștere în doi ani.

Producția Toyota din Japonia a fost în medie de aproximativ 13.500 de vehicule zilnic în prima jumătate a anului, au arătat calculele Reuters. Acestea exclud vehiculele de la producătorii auto Daihatsu și Hino din grup.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide