Autonom finalizează tranzacția pentru preluarea Țiriac Operating Lease

Autor: Cristian Gubandru acum 2 luni Știri auto
Autonom finalizează tranzacția pentru preluarea Țiriac Operating Lease

Autonom finalizează tranzacția pentru preluarea Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac, după primirea autorizării de la Consiliul Concurenței.

Autonom preia o flotă de peste 2.600 de mașini

Autonom și Grupul Țiriac anunță încheierea tranzacției prin care Autonom preia Țiriac Operating Lease, un business cu venituri anuale de 19,3 milioane de euro, active în valoare de 48,9 milioane de euro și o flotă de peste 2.600 de mașini. Prin acest pas, Autonom depășește semnificativ pragul de 10.000 de mașini în leasing operațional și își întărește poziția pe piața.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Autonom, cel mai important jucător independent cu capital românesc de pe piețele de leasing operațional auto și rent-a-car din România, preia controlul asupra Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL), apreciind că această achiziție nu ridică obstacole semnificative în zona concurenței.

„Astăzi marcăm startul unei noi etape de dezvoltare a Autonom Lease, divizia de leasing operațional din cadrul Grupului Autonom. Această tranzacție reprezintă o punte de creștere spre a oferi soluții moderne de mobilitate adaptate nevoilor și contextului, unei baze de clienți extinse. Piața globală de mobilitate se schimbă accelerat și împreună cu echipa Țiriac Operating Lease, ne dorim să valorificăm punctele forte ale fiecărei companii, pentru a le oferi clienților noștri servicii personalizate și flexibile, care să ajute la optimizarea afacerilor într-un context tot mai volatil. Le urăm bun venit în echipa Autonom noilor noștri colegi și avem încredere că procesul de integrare se va derula facil, datorită viziunilor comune,” a spus Dan Ștefan, co-fondator Autonom.

Țiriac Operating Lease a avut contracte pentru circa 9.000 de autovehicule

Țiriac Operating Lease (cu denumirea comercială înregistrată Premium Leasing SRL) activează pe piața locală începând din anul 2003, derulând de-a lungul timpului activitatea de leasing operațional și management de flote în cadrul Grupului Țiriac, în peste 4.500 de contracte și respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule.

“După două decenii de evoluție susținută în piața auto de leasing operațional, activitatea Premium Leasing intră într-o nouă eră a serviciilor prin consolidarea echipei Autonom. Identificăm noi oportunități de business și servicii pentru clienții portofoliului nostru. Este o etapă pe care o îmbrațișăm, fără a omite să prezentăm recunoștința echipei noastre față de Grupul Țiriac pentru șansa și încrederea oferită în tot acest răstimp,” a declarat Bogdan Nestor, Director Executiv al Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL).

Autonom a mai achiziționat, în iulie 2018, divizia de leasing operațional din cadrul Băncii Transilvania, punând totodată bazele unui parteneriat de distribuție prin care clienții băncii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din GrupulAutonom.


Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide